Liderii Federaţiei Alma Mater au decis, vineri, organizarea unei greve de avertisment, în 10 noiembrie, urmând ca din 18 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat, cerând aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.
Şi Consiliul Naţional al Federaţiei Educaţiei Naţionale a decis, vineri, corelarea acţiunilor de protest faţă de decizia de amânare a aplicării legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu cele ale Federaţiei Alma Mater şi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a declarat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu.
Liderul sindical a spus că insistă ca şi Federaţia "Spiru Haret" să îşi coreleze acţiunile de protest cu cele trei federaţii.
Vineri, liderii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit cu reprezentanţii Guvernului, pentru a-şi promova deciziile luate. Sindicaliştii au spus că întrevederea reprezintă doar "un mod de a câştiga timp". Astfel, în ciuda apelurilor făcute, liderii sindicali anunţă că nu renunţă la proteste. Luni intră în grevă de avertisment profesorii afiliaţi la Spiru Haret, iar pe 10 noiembrie cei de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.
O săptămână mai târziu ar urma să înceapă greva generală. Liderii celor patru federaţii sindicale din învăţământ s-au întâlnit cu ministrul educaţiei Anton Anton pentru a negocia majorarea salariilor. Discuţiile cu ministrul nu au schimbat planurile profesorilor. Şi funcţionarii publici vor intra în grevă generală. După profesori, şi angajaţii din administraţia publică cer majorarea salariilor cu 50%.
Membri SANITAS au programat deja un miting pe 11 noiembrie la care se aşteaptă să participe 10.000 de persoane. Liderii BNS consideră că legea care acordă o creştere cu 50 de procente a salariilor profesorilor produce mari discrepanţe între aceştia.
Premierul speră că, totuşi, va găsi o soluţie pentru împiedica protestele. El i-a desemnat pe miniştrii Internelor, Muncii, Finanţelor, Educaţiei şi Sănătăţii să negocieze sindicatele.
Antena3.ro