Antena 3 CNN Actualitate Liderul grupării de trafic cu migranți, fost ofiţer MAI, îi amenință pe anchetatori că vor ajunge la pușcărie

Liderul grupării de trafic cu migranți, fost ofiţer MAI, îi amenință pe anchetatori că vor ajunge la pușcărie

Dan Vasile, aflat în arest la domiciliu, acuză DNA şi DIICOT că i-au ignorat sesizările şi probele aduse în scandalul privind spaţiul Schengen

Liderul grupării de trafic cu migranți, fost ofiţer MAI, îi amenință pe anchetatori că vor ajunge la pușcărie
Liderul grupării de trafic cu migranți, fost ofiţer MAI, îi amenință pe anchetatori că vor ajunge la pușcărie
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2024   •   16:56

În pline negocieri pentru aderarea completă la spațiul Schengen, vine acest dosar care ne arată cum ofițerii MAI de foarte sus erau implicați în această rețea mafiotă.

Mai mulţi suspecți, printre care şi fostul ofiţer al Ministerului Afacerilor Interne, Dan Vasile, care ar fi fost liderul rețelei cu trafic de migranţi, au fost plasați în arest la domiciliu.

Gruparea care, spun anchetatorii, genera o stare de pericol la adresa securității naționale, ar fi adus în ţară peste 1.000 de străini, potențiali teroriști, din țări precum Siria, Pakistan sau Bangladesh, sub paravanul unor false contracte de muncă. 

Într-o postare pe Facebook, Dan Vasile, liderul grupării de migranţi, îi amenință pe anchetatori că vor ajunge la pușcărie. Acesta spune că în ciuda sesizărilor făcute, anchetatorii i-ar fi ignorat probele aduse. 

Dan Vasile: "Vor ajunge la pușcărie. Minciuna are picioare scurte"

"Nu știu daca vă mai aduceți aminte despre acest articol al meu, dar acesta a declanșat supărarea autorităților în special a DIICOT si DNA. După doi ani de verificări, mandate peste mandate de siguranță națională aceștia au rămas de unde au plecat.

Desi i-am sesizat de nenumărate ori (CU PROBE!), oficial, în afara să se acopere (cu sprijin politic de evident) nu au făcut nimic iar drept “mulțam” a fost o campanie mediatică agresivă, mizerabilă și mincinoasă împotriva mea. Nu pot să vă dau mai multe detalii că e totuși o anchetă penală - chiar și așa de ochii lumii, doar ca să își protejeze sursele de bani - dar mai devreme sau mai târziu vor ajunge la pușcărie. Minciuna are picioare scurte", scrie Dan Vasile, fost ofițer MAI. 

Nu stiu daca va mai aduceti aminte despre acest articol al meu, dar acesta a declanșat supărarea autorităților in...

Publicată de Dan Vasile pe Joi, 6 iunie 2024

Cine este Dan Vasile, omul care conducea reţeaua traficului de migranţi din vestul ţării 

În total, DIICOT și DNA fac peste 70 de percheziții în vestul țării și în București, iar în timp ce procurorii anti-mafia vizează firmele care se ocupă de aducerea în țară a muncitorilor din afara spațiului UE, colegii lor îi vizează pe angajații din Inspectoratul General pentru Imigrări, care primeau mită de la 1000 la 6.000 euro pentru a favoriza această rețea de crimă organizată.

Cel care conducea rețeaua de trafic de migranți, adică rețeaua de firme care aduceau așa-ziși muncitori, este Dan Vasile, potrivit procurorilor.

Acesta este un fost angajat al MAI, care a lucrat în serviciul secret al Ministerului de Interne, a trecut apoi la Investigații criminale, iar în 2019 a fost dat afară din poliție.

El era în legătură cu fostul șef al Biroului Imigrări din Caraș-Severin, Perian, care după ce s-a pensionat, și-a făcut firmă. Iar Dan Vasile apela la serviciile comisarului șef Perian care era în legătură directă cu actualul șef al Imigrărilor, cel pe care l-am văzut în imagini, inspectorul care continua să ia șpagă pentru a oferi documente în timp real celor care intrau în țară, chiar dacă nu respectau condițiile.

Șpaga era undeva între 1000 și 6.000 euro pentru fiecare dosar procesat de cei de la Inspectoratul General pentru Imigrări.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close