Antena 3 CNN Actualitate Liceenii despre BAC: "un fleac, i-au ciuruit!"

Liceenii despre BAC: "un fleac, i-au ciuruit!"

Liceenii despre BAC: "un fleac, i-au ciuruit!"
29 Iun 2007   •   19:26

Subiectele de la prima probă scrisă a Bacalaureatului ? la limba şi literatura română - i-au năucit pe elevii care tocmai au terminat liceul. Numeroşi elevi şi chiar profesori au scris comentarii pe site-ul Antena3.ro, în care au atras atenţia că subiectele au fost extrem de dificile, depăşind pregătirea unui elev de liceu. Asta în ciuda postării lor pe Internet de la mijlocul lunii februarie. Iată în continuare câteva dintre părerile cititorilor:

Anca - ?a fost greu. Sunt o viitoare profesoară de română, abia sunt în anul III, dar cred că a fost greu, mai ales că nu s-a pus foarte mult accent pe acest tip de poezie în liceu. Dacă profesorii nu se aşteptau la aşa ceva, dar elevii?

Simona - ?Păi la ce să ne aşteptăm de la ăştia de la MEC. Aşa a fost şi anu trecut, când mulţi s-au păcălit cu ?Ion?. Aşa o să fie mereu, ăsta-i sistemu'?

Robert - ?Ăsta e subiect de BAC? Cine a făcut subiectul ăsta are probleme la cap. Poate ca subiect de licenţă la Litere să meargă, deşi cred că şi acolo se dă mai uşor?.

Radu - ?BAC - un fleac... i-au ciuruit?

Sergiu - ?foarte greu... (...) pun pariu că ministrul ăsta al nostru nu ştie să facă lucrarea asta nici de 4?

Kuff - ?Bătaie de joc! Eu am susţinut anul ăsta Bacalaureatul. Vă spun sincer că a fost cel mai greu subiect de română din viaţa mea. Poate nu sunt eu destul de bine pregătit, dar cred că media pe ţară va fi sub 6?.

Paul V. - ?I-au distrus! Cum am văzut subiectul, cum m-a luat cu ameţeli! Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă rog pentru fratele meu mai mic care are ?norocul? de a da BAC-ul anul ăsta! Dacă o ţin tot aşa, să nu se mire mai marii de la centru dacă rata de promovabilitate va fi de sub 50%?.

Ana-Maria - ?Bătaie de joc şi umilinţă! Sunt absolventă a Facultăţii de Litere şi vă spun cu mâna pe inimă că subiectele sunt groaznic de grele!!!!!! Mi-e milă de absolvenţii de clasa a 12-a, în special de fratele meu!?

Aşteptăm părerile şi comentariile dumneavoastră în continuare.

Citiţi NICOLAE MANOLESCU: SUBIECTUL 3 DE LA BAC NU E REZOLVABIL!
CITIŢI BAREMUL DE CORECTARE LA PROBA SCRISĂ DE LIMBA ROMÂNĂ DE LA BAC

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close