Plătim scump, dar avem legi puţine şi, de cele mai multe ori, imposibil de aplicat. Peste 50.000 de euro - cam atât costă un proiect, dacă raportăm numărul de legi votate la cheltuielile cu parlamentarii. De exemplu, de la începutul anului, deputaţii au votat doar 68 de legi, în schimb au cheltuit peste 4 milioane de euro.
Peste 600 de legi au fost înregistrate de la începutul anului, însă parlamentarii au votat în cele două luni şi jumătate doar 68 de proiecte. Dintre acestea, doar 12 legi au fost promulgate de preşedintele Traian Băsescu, însă nu toate au intrat în vigoare. Câteva mai aşteaptă, încă, normele de aplicare.
Restul de peste 500 de legi sunt în aşteptare. Peste 300 sunt repartizate în comisiile parlamentare, iar 181 sunt amânate mereu, de la o şedinţă de plen la alta. Deşi au multe legi de votat, parlamentarii lucrează cel mult două zile şi jumătate pe săptămână.
Cu toate acestea, aleşii îşi încasează toate drepturile: indemnizaţie, diurnă, transport, telefon şi banii pentru birourile parlamentare.
În total, pe o singură lună, deputaţii ne costă aproximativ 1,7 milioane de euro. Dacă împărţim cele patru milioane două sute de mii de euro cheltuite în cele 2 luni şi jumătate de sesiune parlamentară, la cele 68 de legi adoptate de deputaţi, vedem că o singură lege ne costă peste 50.000 de euro. Asta fără să luăm în calcul și cheltuielile senatorilor.