Antena 3 CNN Actualitate "Legea chiriilor ar putea fi aprobată în toamnă"

"Legea chiriilor ar putea fi aprobată în toamnă"

"Legea chiriilor ar putea fi aprobată în toamnă"
14 Mar 2007   •   10:44
Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului, a declarat marţi că legea chiriilor ar putea fi aprobată de Parlament în toamna acestui an, urmând să intre în procedura de aprobare în luna iunie. Ministrul a precizat că în martie va fi organizată o licitaţie pentru selectarea unui consultant pentru elabortarea acestei legi, care va avea la dispoziţie două luni pentru formularea prevederilor care să fie incluse în lege.

Legea, care reglementează raporturile dintre chiriaşi şi proprietari prevede, la articolul 12, că un contract de închiriere se poate încheia pe o durată de cinci ani care poate fi prelungită, cu acordul părţilor, pentru o nouă perioadă de cinci ani. "Vom avea întâlniri cu reprezentanţi ai patronatelor din domeniu, sindicatelor şi organizaţiilor patronale şi va trebui să ne hotărâm dacă legea va avea o formă mai favorabilă chiriaşilor sau proprietarilor", a explicat ministrul.

Borbelz a menţionat că proiectul actual de lege este asemănător legislaţiei franceze, care este mai permisivă cu chiriaşii, legi similare existând şi în Belgia şi Austria, în timp ce Spania are o legislaţie a chiriilor favorabilă proprietarilor. Radu Berceanu consideră însă că proiectul de lege privind reglementarea raporturilor dintre proprietari şi chiriaşi nu este fezabil şi că un pachet legislativ ce reglementează acest sector va fi lansat spre dezbatere publică numai după ce se va analiza şi situaţia din Europa.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close