Antena 3 CNN Actualitate Lecție de patriotism de la aviatorii veterani, la aniversarea Colegiului Aurel Vlaicu din Bucureşti

Lecție de patriotism de la aviatorii veterani, la aniversarea Colegiului Aurel Vlaicu din Bucureşti

Lecție de patriotism de la un general de aviație, care împlinește, în curând, 100 de ani. Colegiul din Bucureşti care poartă numele marelui aviator Aurel Vlaicu a împlinit 100 de ani, iar tinerii de toate vârstele au sărbătorit împreună cu generalul, dar și foști piloți.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Dec 2023   •   16:11

”Copii, nu e nimic mai frumos decât să zbori. Ești singur acolo într-un avion de vânătoare. Am zburat mai repede decât un glonț plecat din țeava puștii.

Aceste furtune erau conectate la avion și în cazul în care aveam o situație specială, dacă nu aveam acest costum, cu aceste furtune care se umflau și mă presau, mă ajutau să mai exist în atmosferă, trupul meu ar fi explodat”, a declarat Ion Breazu, comandor, fost pilot de supersonice.

Fostul pilot de supersonice mărturisește că a avut grijă și de generalul Ion Dobran, care a trăit până la venerabila vârstă de 103 ani.

”Eu am avut grijă și de dl. general Ion Dobran, care a trăit 103 ani. dl. General Radu Teodoru împlinește în curând, peste o lună, 100 de ani

Nu e așa de ușor să devii pilot pe supersonice. Îți trebuie performanțe, îți trebuie sănătate fantastică. Din 1100 de inși, am reușit 33 la vizita medicală”, a mai declarat Ion Breazu, comandor, fost pilot de supersonice.

Citește și: Sondaj CURS: Pe cine ar vota românii dacă ar fi chemați la urne în aceste zile 

 Ioan Radu, fost pilot, vicepreședinte ARPIA București-Otopeni ,spune că viața lui s-a învârtit numai în jurul avioanelor și elicopterelor.

”Am zburat 23 de ani. Am zburat pe avioane și elicoptere. O viață minunată.

Până după Revoluție m-am pregătit și am fost pilot vânătoare-bombardament pentru a-mi apăra țara și în continuare prin Asociația ARPIA facem același lucru”, a declarat Ioan Radu, fost pilot, vicepreședinte ARPIA București-Otopeni.

La aniversarea a 100 de ani a Colegiului Aurel Vlaicu, foștii generali au stat de vorbă cu tinerii pasionați de acest domeniu și le-au oferit sfaturi.

”Este o mare plăcere să participăm la aniversarea 100 de ani a Colegiului Aurel Vlaicu, cel care a inventat, a construit și a zburat pentru prima dată pe pământ românesc”, spune Alexandru Popa, comandor, președinte ARPIA București.

Radu Theodoru, general în rezervă, îi laudă pe tinerii români și spune că este impresionat de pregătirea lor profesională.

”Doamne, avem un tineritat admirabil. Am întâlniri cu tinerii, mă întineresc, numai că mă întineresc, mă obligă să trăiesc, să mă pun în slujba lor. Sunt admirabil pregătiți profesional”

Generalul care va împlini 100 de ani, în curând, a transmis și un mesaj pentru aceștia.

”Să rămână ceea ce au fost totdeauna în istoria noastră, să ducă valorile mai departe. A fost o oază de umanitate, o oază de bucurie, de tradiții superbe, cum rar am văzut pe pământul ăsta pe care l-am bătut de la est la vest. 

Să rămână ea însăși în obiceiurle ei, în limba ei.”, a spus Radu Theodoru.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close