Un alt lot cu lapte contaminat cu aflatoxină a fost descoperit, miercuri, în două centre de distribuire a acestui aliment. Confirmarea a venit de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Astfel, s-a ajuns la şapte probe pozitive de lapte contaminat în România.
Şefii ANSVSA dau asigurări însă că laptele cu aflatoxină nu a ajuns la populaţie sau pe rafturile magazinelor.
"Nici o cantitate din laptele suspicionat şi confirmat nu a ajuns pe rafturi, în magazine. Laptele se poate consuma", a declarat, miercuri, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mânăstireanu.
Chiar şi aşa, din cauza scandalului, producătorii şi procesatorii de lactate susţin că au înregistrat deja pierderi de 20% în ultimele zile.
Rezultatele finale ale analizelor făcute la producători vor fi gata joi.
O nouă alertă de mâncare toxică în România. Cea mai recentă informaţie vine din
Germania, care a anuţat prin Sistemul Rapid de Alertă, că inspectorii sanitar veterinari au descoperit piept de curcan prăjit, provenit din România, şi care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente de tip veterinar. Carnea de curcan toxică a fost vândută şi în Austria, şi Marea Britanie.
Preşedintele ANVSA, Mihai Ţurcanu, a spus că nu are habar de aceste alerte.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a cerut din noi, miercuri, demisia şefului ANSVSA, dup scandalul cu carne de curcan în care a fost implicată România.
Solicitarea lui Frumosu vine după ce, în urmă cu numai două zile, el a cerut schimbarea lui Mihai Ţurcanu de la ANSVSA, în urma scandalului cu laptele toxic.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a spus că preşedintele ANSVSA ar trebui demis, după ce, "din exces de zel", a băgat panică în populaţia României prin anunţul său potrivit căruia există lapte toxic pe rafturi.
Şi preşedintele Agrostar cere demisia lui Ţurcanu de la conducerea ANSVSA: A gestionat prost criza laptelui infestat