Lacul Ştefăneşti de la marginea Capitalei s-a transformat, din bazin piscicol, într-o fosă imensă pentru cartierele de lux din apropiere. Zilnic, tone de substanţe toxice ajung în lac.
Urmarea: crescătorii de peşte scot în fiecare lună tone de peşti morţi din apă, iar locuitorii din zonă s-au îmbolnăvit.
În loc de mătasea broaştei, o pojghiţă verde, cu pete de un albastru intens acoperă lacul Ştefăneşti de luni bune, iar peşti morţi plutesc la suprafaţă.
Nu doar mirosul e o problemă pentru locuitorii din Ştefăneşti. Mizeria din lac ajunge în pânza freatică şi apoi în fântânile din curţile oamenilor. Administratorul lacului a filmat acum câteva luni momentul în care o vidanjă goleşte încărcătura într-unul dintre canalele care se scurg în lacul Ştefăneşti. Iar astfel de scene au loc de câteva ori pe zi.
Principalele surse de poluare rămân oraşul Otopeni şi un complex rezidenţial din apropiere care îşi varsă deşeurile în canalele care se scurg în lac. Angajaţii de Apele Române au luat probe de pe lacul Ştefăneşti. Când au văzut substanţa albastră care plutea pe apă s-au grăbit să tragă concluziile.
Până în acest moment reprezentanţii primăriei din Otopeni şi cei ai complexului rezidenţial nu au putut fi contactaţi.