Antena 3 CNN Actualitate La Sinaia, se surpă pământul din cauza vilelor fără autorizaţii (VIDEO)

La Sinaia, se surpă pământul din cauza vilelor fără autorizaţii (VIDEO)

La Sinaia, se surpă pământul din cauza vilelor fără autorizaţii <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Aug 2007   •   17:24

După ce sâmbătă şi duminică noaptea locatarii unui imobil din Sinaia au simţit cum le fuge pământul de sub picioare, au apărut şi primele sancţiuni. Firma de construcţii care lucrează la o vilă, chiar în zona în care s-a surpat terenul, a fost amendată şi obligată să repare casele avariate. Toţi cei 20 de locatari ai imobilului care vineri noapte s-a fisurat din cauza alunecărilor de teren au fost evacuaţi.

Dimineaţă, inspectorii primăriei au verificat imobilul avariat. Echipa de control a stabilit că vina aparţine firmei care ridica o altă clădire, în apropiere. Constructorii nu au respectat autorizaţiile şi planurile, motiv pentru care trebuie acum să plătească.

Persoanele evacuate au fost cazate la un hotel şi vor rămâne acolo până când imobilul în care locuiau va fi consolidat.

Alunecările de teren au început de sâmbătă, dar s-au accentuat duminică noaptea. Proprietarii imobilului aflat în construcţie au refuzat să comenteze situaţia.

Atât localnicii, cât şi mai multe organizaţii non-guvernamentale au atras atenţia de mai multe ori asupra riscului producerii unui dezastru ecologic, din cauza construcţiilor ridicate fără respectarea regulilor.

20 de locatari ai unui imobil care s-a fisurat au fost evacuaţi:  

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close