Antena 3 CNN Actualitate Deca a vizitat o școală nouă cu palmieri, în Slobozia Conachi. Dialog ireal cu primarul care o invită să discute cu familii afectate

Deca a vizitat o școală nouă cu palmieri, în Slobozia Conachi. Dialog ireal cu primarul care o invită să discute cu familii afectate

scoala din galati unde vine ligia deca
La școala din Slobozia Conachi, unde apele au făcut ravagii, autoritățile au pus palmieri și orhidee pentru vizita Ligiei Deca. FOTO Captură video Laurentiu Rădulescu
de Laurențiu Rădulescu    |    16 Sep 2024   •   11:25

Ministrul Educației, Ligia Deca, este luni în Slobozia Conachi. Deși localitatea este sub ape, la școala la care vine ministrul totul strălucește. Autoritățile au spălat ușile, au șters geamurile și au pus palmieri pe holuri. 

UPDATE 12.15. Dialog ireal dintre ministrul Educaţiei şi primarul din Slobozia Conachi, într-o scoală din localitatea devastată de inundaţii. În timp ce edilul îi spune Ligiei Deca că  unitatea de învăţământ nu a fost afectată deloc de viituri şi că ar trebui să meargă în teren acolo unde oamenii au nevoie de ajutor, ministrul îi spune că vrea să vorbească prima dată despre şcoală.

Primar: Școala din Slobozia nu a fost afectată.

Ligia Deca: Știm că nu a fost afectată, noi am venit doar să discutăm exact unde e bine să mergem.

Primar: Am zis că poate vreți să mergem la o familie, două.

Ligia Deca: Întâi mergem la școală.

Primar: Școala nu a fost afectată de inundații.

Ligia Deca: Știm.

Primar: Noi aici am depozitat alimente și ce putem să mai facem. Câteva zile vrem să le scoatem să le împărțim, că s poată veni copiii.

Ligia Deca: Haideți să ne retragem să discutăm

Știrea inițială

Distanța dintre casele devastate de inundații și școală este de 50 - 60 de metri.

Vizita are loc, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Slobozia Conachi, în jurul orei 11.00. Ligia Deca este însoțită de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion.

VIDEO Imagini filmate de corespondentul Antena 3 CNN Laurențiu Rădulescu

Cursurile au fost suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi.

VIDEO Imagini filmate de corespondentul Antena 3 CNN Laurențiu Rădulescu

Consiliul Judeţean Galaţi a prezentat duminică imagini cu şcolile modulare care vor fi instalate în Pechea, Cudalbi şi Costache Negri, în care elevii vor învăţa temporar, după inundaţiile din zonă, instituţia precizând că şcolile sunt pur şi simplu impracticabile în acest moment, din cauză că sunt pline de aluviuni.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, în urma discuţiilor cu cei afectaţi de inundaţiile din Galaţi, care i-au spus că nu mai pot merge copiii la şcoală, a dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a 4 clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar

Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare.

 

×
Subiecte în articol: Ligia Deca inundatii şcoală
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close