Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei. Vor rupe codurile penale Guvernul Ponta?

La ordinea zilei. Vor rupe codurile penale Guvernul Ponta?

dana 2.JPG
15 Iun 2015   •   21:31

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat luni aviz negativ celor peste 20 de proiecte aflate în dezbatere în Parlament de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală, însă avizul CSM este unul consultativ.
 O comisie formată din membri ai CSM a analizat cele peste 20 de proiecte și a propus plenului Consiliului să dea aviz negativ.

După şedinţa plenului CSM, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că sunt peste 100 de modificări ale codurilor penale aflate în dezbatere, subliniind că MJ are aceeaşi poziţie cu membrii CSM.

"Peste o sută şi ceva de modificări sunt în dezbatere în momentul de faţă. Faptul că vine o propunere din partea Parlamentului nu înseamnă neapărat că nu este potrivită, ea trebuie dezbătută", a declarat Cazanciuc.

Presiunea este uriaşă să nu se apropie nimeni de Coduri, iar vicepremierul Gabriel Oprea ameninţă cu ieşirea de la guvernare dacă se schimbă o virgulă.



Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu a comentat adoptarea în plen a amendamentului care înlocuieşte sintagma "suspiciune rezonabilă" cu "indicii temeinice" la dispunerea arestării preventive, din Codul de Procedura Penală. "Când ministerul Justiţiei spune "nu-i bine", când CSM spune "nu-i bine", de ce aş fi eu, inginerul Atanasiu "pentru"? (...) Arestul nu ţine cont de probe. Arestul e pentru că eşti pericol social, pentru că ascunzi probe, pentru că poţi să intervii".



×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close