Antena 3 CNN Actualitate La o zi după atacul Rusiei la granița cu România, MApN anunță că a găsit o dronă rusească la Periprava

La o zi după atacul Rusiei la granița cu România, MApN anunță că a găsit o dronă rusească la Periprava

avion f16 in zbor fotografiat de deasupra, se vede pilotul in cabina
Duminică, două avioane f16 au fost ridicate de la baza Kogalniceanu pentru a intercepta drona care a intrat în spațiul aerioan românesc. Foto: Profimedia Images
de A.D.    |    09 Sep 2024   •   16:44

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, luni, că o echipă de specialiști ai Armatei, SRI și MAI a găsit resturile unei drone din Rusia lângă Periprava, în județul Tulcea. 

”Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au executat duminică, 8 septembrie, acțiuni de căutare ale unor eventuale fragmente de drone căzute în urma atacurilor, din noaptea anterioarǎ, efectuate de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România.

Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat proximitatea localității Periprava, judetul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale”, se arată în comunicatul MApN.

Citește și

Acesta precizează că a fost semnalată prezența unei drone și în Caraorman, într-o zonă mlăștinoasă, unde nu sunt clădiri, dar pe aceasta urmează să o caute. 

Duminică, după ce Rusia a atacat Ucraina la graniţa cu România, două aeronave F-16 au monitorizat situația și au observat o dronă care a intrat în spațiul nostru, apoi a părăsit teritoriul, spre Ucraina.

„Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în proximitatea frontierei cu România.

Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Constanța, fiind transmise, la ora 2:20 respectiv ora 2:38, mesaje RO-Alert”, a anunțat MApN, duminică. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close