Antena 3 CNN Actualitate La ce va trebui să renunţe Principesa Margareta, Custodele Coroanei, după decesul Regelui Mihai

La ce va trebui să renunţe Principesa Margareta, Custodele Coroanei, după decesul Regelui Mihai

o_1c14ov38b1a4l1tfk1its1on81i1k8.jpg
12 Dec 2017   •   09:10

După decesul Majestății Sale, conform normelor fundamentale ale Familiei Regale, Principesa Margareta a devenit regină, ea fiind prima pe linia de succesiune la tron și custode al Coroanei.

Principesa a hotărât să nu folosească titulatura de Regină, atâta timp cât România este republică. Principesa Margareta va trebui să mai ia o decizie importantă în privința reședinței Familiei Regale, scrie bugetul.ro.

În prezent, Palatul Elisabeta este reședința Casei Regale. Totuși, el nu îi aparține Familiei Regale, ci este al statului român. El i-a fost pus la dispoziție Regelui Mihai, pe perioada vieții.

Mai mult, aceleași norme fundamentale (statutul complet al Casei Regale) prevăd ca Palatul Elisabeta să fie reședința oficială a „Regelui și Familiei, pe durata vieții sale”.

„O Regină văduvă sau consortul / consoarta văduvi vor avea dreptul de a locui, pentru restul vieții, într-una dintre reședințele regale, stabilită de Șeful Casei Regale, dar acest drept nu se va extinde pentru foștii sau viitorii soți sau copii lor dintr-o fostă sau viitoare căsătorie, după decesul acestora”, mai spune statutul Familiei Regale.

×
Subiecte în articol: margareta principesa Margareta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close