Antena 3 CNN Actualitate Kovesi: Premierul Tăriceanu nu este anchetat

Kovesi: Premierul Tăriceanu nu este anchetat

Kovesi: Premierul Tăriceanu nu este anchetat
07 Mar 2007   •   23:37

Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a declarat, într-o emisiune televizată, că premierul Tăriceanu nu este cercetat. Potrivit Codruţei Kovesi, dosarul privind retehnologizarea de la Porţile de Fier a fost declinat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), de către Direcţia Naţională Anticorupţie. În prezent, dosarul se află la DIICOT. "Nu facem cercetări în ceea ce-l priveşte pe Domnul Tăriceanu. Dosarul se află în acte premergătoare urmăririi penale?, a afirmat Kovesi. De asemenea, procurorul general a adăugat faptul că nu s-a început urmărirea penală a niciunui învinuit din acest dosar.

Marţi, procurorul şef al DNA, Daniel Morar, declara că nu există un dosar care să se refere strict la premierul Călin Popescu Tăriceanu, ci la modernizarea Hidrocentralei Porţile de Fier. Morar a refuzat să spună dacă premierul este vizat în vreun fel sau altul de această anchetă.

În altă ordine de idei, dezvăluirea a apărut în ediţia de marţi a ?Jurnalului Naţional?. Ziariştii au scris despre un ?dosar mamut?, care riscă să arunce-n aer scena politică. Dosarul în pregătire se referă la neregulile din sistemul energetic, iar dacă va fi declanşată urmărirea penală, premierul ar putea fi suspendat instantaneu, au subliniat ziariştii.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close