Antena 3 CNN Actualitate Kovesi cere ministrului Justiţiei aviz pentru arestarea lui Mihail Boldea, la solicitarea procurorilor. Ce acuzaţii i se aduc deputatului

Kovesi cere ministrului Justiţiei aviz pentru arestarea lui Mihail Boldea, la solicitarea procurorilor. Ce acuzaţii i se aduc deputatului

M.Z.
3 minute de citit Publicat la 09:36 19 Mar 2012 Modificat la 09:36 19 Mar 2012
Kovesi cere ministrului Justiţiei aviz pentru arestarea lui Mihail Boldea, la solicitarea procurorilor. Ce acuzaţii i se aduc deputatului
Foto: Antena 3
Update 11.13 - Procurorul general, Codruţa Kovesi, a solicitat, luni, ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea.


Procurorii DIICOT Galaţi i-au solicitat, luni dimineaţă, procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea.

Boldea este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune. Potrivit DIICOT, Mihail Boldea ar fi desfăşurat activităţi infracţionale în perioada 2006-2011.

Potrivit procedurii parlamentare, pentru ca Boldea să fie reţinut, procurorul general al României se adresează Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în legătură cu arestarea unui deputat, iar Biroul Permanent va cere Comisiei juridice analizarea acestei cereri.

Comisia juridică va da un aviz pe care îl va trimite plenului Camerei Deputaţilor, care va decide dacă aprobă sau nu arestarea deputatului.

Reprezentanţii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor estimează că în cursul săptămânii viitoare cazul deputatului Boldea ar putea ajunge la comisie, în condiţiile în care procedura prevede un termen de cinci zile pentru ca cererea să ajungă de la Biroul Permant al Camerei la comisie.

Deputatul Mihail Boldea a fost audiat, vineri, în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi. Şase persoane au fost arestate şi alte două au primit interdicţie de a părăsi localitatea în acest caz.

Deputatul Boldea Mihail este acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals într-o afacere cu imobile şi terenuri
. Parlamentarul UNPR, fost membru PDL, făcea parte dintr-un grup de infracţional organizat, compus din 22 de persoane, grup destructurat de procurorii DIICOT. Din grupare mai făceau parte un avocat şi un fost membru al Curţii de Arbitraj Galaţi.
   
Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.
   
Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Ei au au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile.

În dosarul în care este cercetat Boldea, au fost deja arestate preventiv şase persoane. Cei şase sunt secretara biroului de avocatură al lui Boldea, Elena Petrea, Alexandru Bogdan Boza, cunoscut ca om de afaceri care a activat şi în viaţa politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.

Activitatea politică a lui Mihail Boldea a început în anul 2002, atunci când s-a înscris în PD, potrivit Mediafax. El a devenit liderul organizaţiei judeţene de tineret a PD Galaţi în 2004, iar în anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relaţiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzând de mai multe ori lipsa de democraţie din partid şi cerând chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar după ce a activat o scurtă perioadă ca independent în Parlament, el a activat în grupul parlamentar UNPR. În prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.

La sfârşitul săptămânii trecute, Mihail Boldea l-a acuzat la Antena 3, pe deputatul PDL Mircea Toader, că s-ar afla în spatele cazului său.


Citeşte şi Mircea Toader (PDL): Nu am niciun fel de amestec în problemele judiciare ale lui Boldea. Nici nu ştiam de anchetă.

Averea lui Boldea: o casă, 4 apartamente, două terenuri şi ceasuri de 18.000 de euro.

UNPR se dezice de Mihail Boldea: Este parlamentar neafiliat.







×
x close