Antena 3 CNN Actualitate Kovesi a stârnit mânia parlamentarilor

Kovesi a stârnit mânia parlamentarilor

Kovesi a stârnit mânia parlamentarilor
14 Mai 2007   •   13:41

Comisia specială a Parlamentului care anchetează presupusele interceptări ilegale l-a audiat luni pe ministrul Justiţiei. La ieşirea de la audieri, Tudor Chiuariu a declarat că instituţia pe care o conduce nu deţine aparatură de interceptare a convorbirilor telefonice. Comisia îi aşteaptă la Parlament pe Codruţa Kovesi, procuror general, şi Daniel Morar, director DNA, pentru a lămuri modul în care se solicită şi se eliberează mandatele privind interceptările telefonice. Însă, procurorii au trimis răspunsuri scrise parlamentarilor în care explică faptul că nu sunt nişte simpli funcţionari care pot fi traşi la răspundere.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a dezbătut scrisoarea trimisă de către procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, preşedintelui Camerei, Bogdan Olteanu. Prin această scrisoare, Laura Codruţa Kovesi îşi exprima dezacordul privind prezenţa procurorilor la audieri în faţa Comisiei parlamentare de anchetă privind interceptarea comunicaţiilor.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a calificat scrisoarea procurorului general al României ca fiind neprincipială şi neserioasă. Zgonea susţine că aceasta este părerea mai multor reprezentanţi ai Camerei, care şi-ar fi exprimat părerea că "această persoană este de o prostie tulburătoare".

Pe de altă parte, Tudor Chiuariu a cerut comisiei să nu ia în discuţie răspunsurile transmise parlamentarilor de procurorii Kovesi şi Morar, până ce CSM nu se pronunţă în acest caz.

Chiuariu a insistat că ascultările şi interceptările telefonice în cauze penale trebuie să se facă numai cu mandat de la judecător. ?Nu este normal ca Serviciul Român de Informaţii (SRI) să facă interceptările care sunt folosite în procedurile judiciare?, a declarat ministrul Justiţiei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close