Klaus Iohannis a comentat, într-un interviu acordat Adevărul, scandalul privind desființarea taxei radio-TV, arătând că ”modalitatea heirupistă” în care s-a făcut acest lucru este una greşită.
”Dacă ne apucăm doar din patru în patru ani să discutăm despre unire sau justiție, nu ne facem niciun bine. În campanie trebuie să discutăm despre guvernare. (...) Un om care se apropie de pensie, vrea să audă la TV ce spune partidul respectiv despre pensie: la ce vârstă, în ce condiţii îi va fi asigurată pensia. Investitorii așteaptă să vină un partid care să spună: hai să lăsăm populismele predictibile. Să ştim în 2016 cum vor evolua taxele şi impozitele până în 2026 - asta înseamnă predictibilitate. Nu să venim în ajun de alegeri să schimbăm toată arhitectura taxelor şi a impozitelor, numai așa pentru că unul crede că aşa dă bine la popor. Dă foarte prost. Nu așa se abordează lucrurile. (...) Cum îşi imaginează cineva că acestă chestiune se rezolvă într-o săptămână renunţând la taxa radio/TV. Această modalitatea heirupistă este fundamental contraproductivă și dăunătoare României”, a spus Klaus Iohannis.
Întrebat dacă va promulga legea privind eliminarea celor 102 taxe, Iohannis a răspuns: "Pe mine această abordare nu m-a convins deloc, nu se poate lucra aşa. Ce să-şi imagineze un antreprenor că astăzi există unele taxe şi peste o săptămână alte taxe că vine campania electorală. Asta înseamnă predictibilitate?".
El a subliniat că aceste lucruri trebuie discutate şi cu mediul de afaceri, cu sindicatele, societatea civilă. "Trebuie să existe o discuţie aşezată, serioasă, împreună cu experţii", a spus preşedintele Iohannis.