Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, invitat la ședința CCR pe tema Ordonanței 13

Klaus Iohannis, invitat la ședința CCR pe tema Ordonanței 13

o_1b8cbp8km180v1735pp2mb3or58.jpg
Foto: Klaus Iohannis/Facebook
07 Feb 2017   •   15:21

Curtea Constituţională (CCR) l-a invitat, miercuri, pe preşedintele Klaus Iohannis la şedinţa în care vor fi dezbătute cele două sesizări de conflict juridic de natură constituţională între puterile statului pe tema OUG 13, sesizări făcute de către şeful statului şi de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), scrie news.ro.

”Avem o şedinţă publică mâine, o să avem şedinţa prin care vom soluţiona cele două sesizări pe conflict de natură constituţională între puterile statului, între Parlament şi puterea judecătorească, între Parlament şi Guvern. Am invitat părţile, l-am invitat şi pe preşedintele României, dar nu în calitate de parte, că nu e parte. Parte sunt Parlament, Guvern şi CSM. Am adresat o invitaţie de a participa la şedinţă şi preşedintelui. Vom vedea mâine dacă vine sau nu, noi ne-am făcut datoria să-l înştiinţăm cu privire la termenul de judecată al sesizării pe care domnia sa a făcut-o şi una similară a făcut CSM”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a mai spus că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului împotriva OUG 13 va fi dezbătută joi de Curtea Constituţională. 

Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infracţiuni a fost înregistrată vineri la Curtea Constituţională (CCR), părţile implicate trebuind să trimită punctele de vedere până pe 7 februarie.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close