Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis anunță înființarea unui hub umanitar în România: ”Va permite colectarea și transportul donațiilor către ucraineni”

Klaus Iohannis anunță înființarea unui hub umanitar în România: ”Va permite colectarea și transportul donațiilor către ucraineni”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la încheierea ședinței CSAT, că va fi înființat un hub umanitar în România care va permite colectarea și distribuirea donațiilor către Ucraina și ucraineni.

Klaus Iohannis anunță înființarea unui hub umanitar în România: ”Va permite colectarea și transportul donațiilor către ucraineni”
klaus iohannis hub umanitar romania ajutor ucraina
de Andreea Ştefan    |    01 Mar 2022   •   15:31

”Țara noastră a fost implicată substanțial - și rămâne - în toate deciziile care s-au luat la nivel aliat în ultimele zile și acționează permanent pentru a oferi sprijin Ucrainei și cetățenilor săi care caută refugiu în țara noastră.

Le mulțumesc tuturor românilor care sprijină eforturile consistente ale autorităților centrale și locale pentru gestionarea situației refugiaților intrați pe teritoriul României.

Astăzi am decis în CSAT o serie de măsuri după cum urmează:

În primul rând, am decis să intensificăm la nivel bilateral și aliat demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic în perioada imediat următoare, prin dislocarea de forțe aliate și prin constituirea accelerată a Grupului de Luptă din România.

În contextul general produs de efectele situației de securitate regională este necesară susținerea pe diverse dimensiuni a Republicii Moldova, care se confruntă cu un val crescut de refugiați și posibil și cu alte dificultăți. În acest sens, în ședința CSAT, am decis o serie de măsuri de sprijin.

În ceea ce privește contribuția României la efortul comunității internaționale de sprijinire a Ucrainei, am decis astăzi înființarea pe teritoriul țării noastre a unei facilități logistice, un așa-numit hub, un centru, care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina și către ucraineni.

Totodată, am hotărât intensificarea măsurilor pentru a ajuta refugiații din Ucraina și a gestiona integrat un aflux masiv de persoane care intră pe teritoriul țării noastre”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Ucraina Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie. Anunțul Ministrului Boloş
x close