Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Klaus Iohannis, despre prăbuşirea dronei militare în Marea Neagră: "Incident grav și regretabil”

Preşedintele Klaus Iohannis, despre prăbuşirea dronei militare în Marea Neagră: "Incident grav și regretabil”

Klaus Iohannis, a declarat, astăzi, în cadrul conferinţei de presă de la Sofia, că incidentul cu drona americantă prăbuşită în Marea Neagră "este grav şi regretabil".

klaus iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis, despre prăbuşirea dronei militare deasupra Mării Negre: "incident grav și regretabil” Sursa foto: presidency.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   14:30

Forțele Aeriene din SUA au confirmat, marți după-amiază, prăbușirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre.

"Incidentul cu dronă care a avut loc marți, este un incident grav și regretabil”, a spus Klaus Iohannis.

Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană, a mai spus șeful statului român.

"Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură și neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forțelor Aeriene americane, care zbura în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre", a comunicat Comandamentul Forțelor Aeriene americane responsabil de Europa.

Citește și: Marea Britanie și Germania au ridicat avioanele Typhoon după ce un aparat rusesc a fost depistat în apropierea unei țări NATO

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close