Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: "Vom pune accent major pe dezvoltarea accesului la sănătate" | VIDEO

Klaus Iohannis despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: "Vom pune accent major pe dezvoltarea accesului la sănătate" | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, miercuri, beneficiile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru care s-au alocat 30 de miliarde de euro, în urma discutiilor avute cu liderii coaliției de guvernământ, cu primul ministru și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Klaus Iohannis despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: "Vom pune accent major pe dezvoltarea accesului la sănătate" | VIDEO
de Claudia Popovici    |    17 Mar 2021   •   17:15

Klaus Iohannis a pecizat că Planul Naţional de Redresare reprezintă şansă majoră pentru dezvoltarea României. Sunt vizate dezvoltarea și modernizarea activității în sănătate, economie, educație și administrație. 

"În cadrul ședinței cu liderii coaliției de guvernământ, cu primul ministru și cu ministrul investițiilor și Proiectelor Europene planul Național de Redresare și Reziliență, care urmează să fie supus aprobării executivului și ulterior trimis comisiei europene pentru negociere", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: "PNRR este o şansă majoră pentru dezvoltarea României"

"Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin acest plan reprezintă o șansă majoră pentru dezvoltarea României, oportunitate care va permite economiei dar și societății românești o rezistență sporită în cazul unor viitoare crize", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis: "PNRR va realiza reforme care vor îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a fiecărui român"

"PNRR ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâția ani, reforme care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui român prin dezvoltarea și modernizarea activității în sănătate, economie, educație și administrație. Vom pune un accent major pe îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate, prin dezvoltarea rețelei de spitale crearea de centre medicale integrate în zonele rurale și urbane vulnerabile și dotarea acestora cu aparatură, cabinete cu facilități de screening , diagnostic precoce și monitorizarea pacienților cronici.Dorim să alocăm pentru acest obiectiv 3 miliarde de euro.

De asemenea, Planul Național de Redresare și Reziliență ne va permite să finanțăm în continuare dezvoltarea rețelei de autostrăzi, în paralel cu promovarea unui transport cât mai puțin poluant. Ne propunem să alocăm pentru acest domeniu 4,5 milioane miliarde de euro", a mai spus Klaus Iohannis.

"România educată va beneficia de o finanțare substanțială de circa 4 miliarde de euro"

"Este o oportunitate extraordinară și pentru sistemul de educație din România. Programul România educată va beneficia de o finanțare substanțială de circa 4 miliarde de euro. Vom avea astfel, școli sigure curate cu dotări moderne și laboratoare, dar vom investi și într-o rețea de școli verzi eficient energetic și adaptate provocărilor climatice. Totodată vom investi în deyvolarea sistemelor de educaţie timpurie dar şi pregătirea specialiştilor în meseriile viitorului prin investiţii în învăţâmântul dual", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a avut o şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, vicepremierul Hunor Kelemen şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, de la ora 16.00. 

Ludovic Orban a precizat că forma finală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie să beneficieze de susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis şi a adăugat că este creionată, în linii mari, structura PNRR.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close