Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, apel la calm în Orientul Mijlociu: E momentul să intervină diplomații

Klaus Iohannis, apel la calm în Orientul Mijlociu: E momentul să intervină diplomații

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut joi seară o prima declaraţie de presă din 2020.

o_1du5h9p7j2qb1pvs1hq41u3m1oh3b.jpg
09 Ian 2020   •   18:14

Șeful statului a declarat că România nu a fost afectată deocamdată de situația încordată din Orientul Mijlociu și făcut un apel la calm.

"În ultimele zile am asistat la agravarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, evoluții care afectează în mod special statilitatea din Irak. Amplificarea tensiunilor nu este în interesul regiunii și a comunității internaționale. (...)

Până în prezent, interesele României nu au fost în mod direct afectate, mă refer la securitatea cetățenilor români, inclusiv a militarilor noștri aflați în Irak.

Vă asigur că România se coordonează permanent în cadrul NATO și UE, precum și la nivel bilateral cu partenerii săi strategici, în primul rând cu SUA, în ceea ce privește obiectivele fundamentale de securitate, atât cele naționale, cât și ale comunității transatlantice.

România a condamnat escaladarea tensiunilor cauzate de atacul asupra ambasadei SUA de la Bagdad și mi-am exprimat poziția inclusiv în raport cu atacul cu rachete împotriva bazelor irakiene care găzduiesc forțe americane

În context, doresc să salut ultima declarație, cea de ieri, a președintelui SUA. România susține unitatea, independența și integritatea teritoriului irakian", a declarat Klaus Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close