Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a transmis că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis a transmis că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis social-democraților, în timpul consultărilor prin teleconferință, că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a transmis că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban
de Claudia Simion    |    13 Mar 2020   •   13:50

Consultările convocate de Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, pentru desemnarea premierului, se desfășoară prin sistem de teleconferință.

Decizia a fost luată după ce Ludovic Orban a anunțat că cei din PNL nu se vor prezenta la consultări fiindcă intră în autoizolare. S-a ajuns la această situație după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.

"Cum să merg la consultări? Ar însemna să-l expun pe președinte riscului de contaminare.  L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri", a spus premierul cu câteva ore înainte de începerea consultărilor.

Președintele României urmează să anunțe vineri seara numele premierului desemnat. Apoi, are la dispoziție 10 zile pentru a forma noul guvern și a cere votul Parlamentului.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close