UPDATE 11.00 - Procurorii DNA au disjuns cauza privind conflictul de interese în cazul premierului Victor Ponta, deoarece vizează şi alte persoane faţă de care nu s-au finalizat cercetările.
Astfel, premierul Victor Ponta are un nou dosar la DNA.
Potrivit reporterului Antena 3, Ana Roman, una dintre persoanele faţă de care nu s-au finalizat cercetările este Dan Şova.
Parlamentul a respins, la începutul lunii iunie, solicitarea şefului DNA de începere a urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta pentru mai multe infracţiuni de conflict de interese.
____
Judecătoarea Cristina Rotaru de la Înalta Curte de Casație și Justiţie, căreia i-a fost repartizat dosarul premierului Victor Ponta, a făcut cerere de abţinere pe motiv de incompatibilitate. Cererea sa a fost aprobată, iar dosarul va fi repartizat aleatoriu altui judecător.
"Admite declarația de abținere, constată incompatibilitatea și stabilește că doamna judecător nu va participa la judecarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 3407/1/2015 al Înaltei Curți de Casație și Justiție", se arată în decizia instanței, potrivit
Agerpres.
Astfel, dosarul în care a fost trimis în judecată premierul Victor Ponta, alături de alte persoane, a fost repartizat aleatoriu, după ce a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
La termenul de vineri, când urma să fie analizat dosarul, în cameră preliminară, judecătorul Cristina Rotaru s-a abţinut.
Victor Ponta a fost trimis joi în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''. În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.
Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinet individual de avocat, a obţinut de la SCA ''Șova şi Asociaţii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.