Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un pakistanez a încercat să treacă graniţa în timp ce amanta lui însărcinată era în portbagaj. A fost condamnat la închisoare

Un pakistanez a încercat să treacă graniţa în timp ce amanta lui însărcinată era în portbagaj. A fost condamnat la închisoare

femeie in portbagaj
Bărbatul este acuzat de trafic de migranţi. / Sursa: Getty Images
de Anamaria Nedelcoff    |    01 Oct 2024   •   14:39

Un om de afaceri din Pakistan a fost condamnat luni la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru că a încercat să treacă graniţa ilegal cu amanta lui, din Tunisia, însărcinată în opt luni. Bărbatul este acuzat de trafic de migranţi, întrucât femeia ascunsă în portbagajul maşinii sale nu avea dreptul să părăsească România.

Muhammad A. s-a născut Gujranwala, Pakistan, are 45 de ani, este asociat în două societăţi comerciale, este căsătorit cu o româncă şi are doi copii, potrivit judecătorilor de la Tribunalul Timiş, unde a avut loc procesul.

“Se constată că inculpatul este o persoană bine integrată în societate, astfel cum reiese din caracterizări”, se arată în hotărârea Tribunalului Timiş.

În acelaşi document apare şi firul poveştii: “Cu ocazia efectuării unui control al autoturismului a fost descoperită, ascunsă sub o pătură, numita S., cetățean tunisian, persoană însărcinată în 8 luni. Inculpatul se afla într-o relație de concubinaj cu numita S., aceasta din urmă fiind însărcinată în 8 luni, iar cei doi doreau să ajungă în ######## pentru a se stabili acolo, întrucât inculpatul avea permis de ședere în acel stat”.

Pakistanezul a fost acuzat şi condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

“În acest sens, instanța reține gravitatea faptei de trafic de migranți, migrația ilegală fiind în prezent una din cele mai acute manifestări ale criminalității transfrontaliere cu consecinţe vizibile pentru victimele traficului și cu efecte secundare în cadrul țărilor de tranzit sau țintă.

În afară de faptul că se regăsește de multe ori cu alte aspecte ce țin de crima organizată traficul ilegal de migranți poate amenința nu doar persoana celor care sunt traficați dar și securitatea statelor, prin bulversarea raportului de forţe dintre structurile de control a legalităţii şi ordinii publice și partea de populație canalizată spre activităţi infracționale.

De asemenea, instanța va avea în vedere împrejurările comiterii infracţiunii reţinute în cauză, faptul că inculpatul a transportat-o pe concubina acestuia, aceasta fiind însărcinată în luna a 8-a. Transportul a fost efectuat într-un mod simplist, numita S. fiind doar acoperită cu o pătură, și s-a procedat în acest sens deoarece permisul de ședere al martorei pe teritoriul României expirase”, se mai arată în hotărârea Tribunalului Timiş.

Pe lângă perioada de un an şi patru luni de închisoare, bărbatul se va mai afla şi un termen de supraveghere de doi ani. Totodată, Muhammad A. a mai fost obligat la prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la Administrarea Domeniului Public Bucureşti din Sectorul II sau III.

Acesta poate face apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

×
Subiecte în articol: pakistanez trafic de migranţi
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close