Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un nou control MCV în România. Anunțul făcut de ministrul Justiției

Un nou control MCV în România. Anunțul făcut de ministrul Justiției

o_1cgqmujd4i161ecp1a101fff14gf8.jpeg
25 Iun 2018   •   08:36

Un nou control MCV în România. Timp de trei zile, o misiune a Comisiei Europene va evalua impactul modificărilor aduse legilor justiţiei, dar şi a codurilor penale, asupra sistemului judiciar din România.

O nouă misiune de evaluare a României, în cadrul MCV, vine în România în perioada 25- 27 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, într-o adresă transmisă Senatului in urma cu o luna. 

Tudorel Toader a declarat că a fost făcut un raport de progres, iar autorităţile sunt pregătite. El a spus că în momentul în care a fost declanşat acest mecanism, România avea de îndeplinit trei recomandări, iar acum sunt douăsprezece: Guvernele anterioare atât de bine le-au îndeplinit, încât din trei recomandări au rămas douăsprezece.

"Suntem pregătiţi, am făcut un raport de progres. Guvernele anterioare atât de bine le-au îndeplinit, încât din trei recomandări au rămas douăsprezece. Eu spun că bună parte din ele sunt îndeplinite, dar vi le voi prezenta la finalul întrevederilor pe care le voi avea", a declarat Tudorel Toader luni dimineaţă.

×
Subiecte în articol: control MCV România ministrul Justitiei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close