Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un brancardier de la Spitalul Judeţean Arad, prins în timp ce fura medicamente și consumabile din spital, la ieşirea din tură

Un brancardier de la Spitalul Judeţean Arad, prins în timp ce fura medicamente și consumabile din spital, la ieşirea din tură

Un brancardier de la Spitalul Judeţean Arad, prins în timp ce fura medicamente și consumabile din spital, la ieşirea din tură
Conducerea unității medicale i-a desfăcut brancardierului acuzat de furt contractul de muncă. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2024   •   23:17

Un brancardier de la Spitalul Judeţean Arad a ajuns în atenţia Poliţiei, după ce a fost prins cu medicamente şi consumabile medicale în timp ce pleca de la locul de muncă. În paralel cu ancheta Poliţiei, conducerea unităţii medicale a luat decizia de a-i desface contractul de muncă.

„În urma unei colaborări între Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și Inspectoratul de Poliție Județean, un angajat al unității medicale, pe postul de brancardier, a fost depistat având asupra lui – în timp ce pleca de la locul de muncă – mai multe consumabile medicale și medicamente. Descoperirea a fost făcută în urmă cu aproape două săptămâni, iar medicamentele și consummabilele au fost găsite de polițiști în portbagajul mașinii sale.

Din informațiile pe care le deținem, este vorba despre consumabile – eprubete, dispozitive perfuzabile – și despre medicamente uzuale. Nu au fost găsite asupra lui medicamente cu regim special, din gama celor ce pot fi folosite pe post de droguri.

Brancardierul era angajat pe secția de Chirugie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, era angajat la Județean de mai bine de cinci ani", transmite Spitalul Judeţean Arad, vineri, într-un comunicat de presă, citat de presa locală. 

Potrivit managerului unității sanitare, au existat suspiciuni de mai multă vreme cu privire la furtul de medicamente, fapt pentru care au fost sesizate organele de anchetă.

„Nu pot să concep că, în timp ce noi depunem eforturi susținute să le asigurăm, alți colegi sustrag bunuri, vitale salvării pacienților. Așadar, acțiunea de verificare a acestui brancardier a avut loc ca urmare a unor suspiciuni referitoare la sustragerea de medicamente și alte bunuri de uz medical, din spital. În paralel cu ancheta poliției, noi am dispus, prin intermediul comisiei de disciplină, desfacerea contractului de muncă al acestuia" a declarat managerul SCJU Arad.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit îndrăgita actriță Ileana Stana Ionescu
x close