UPDATE 13.18 - Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, informează agerpres.ro.
"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea 'Dezinfectanţii utilizaţi în spitale', procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică SC Hexi Pharma CO SRL pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută şi pedepsită de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Parchetul mai arată că, vineri, i-a fost adus la cunoştinţă reprezentantului legal al societăţii faptul că procurorii au pus sub acuzare persoana juridică SC Hexi Pharma CO SRL.
Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de firma Hexi Pharma. Parchetul anunţa atunci că urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse.
Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziţii la sediul şi punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum şi la 25 de unităţi sanitare de pe raza a 21 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, de unde au fost ridicate probe şi documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziţii şi la domiciliul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.
----------------------------
Știrea inițială 11.22
Firma Hexi Pharma este pusă sub învinuire, potrivit unor surse citate de Antena 3, în scandalul cu dezinfectanți diluați din spitale, în care a fost implicată.
Acuzaţiile sunt de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de produse.
Este prima punere sub învinuire în acest dosar complex.
Punerea sub acuzare vine după ce patronul firmei, Dan Condrea, și directorul general, Flori Dinu, au fost audiați la Parchet, iar zeci de angajați au dat declarații în fața anchetatorilor.
În urmă cu două zile, compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, a cerut falimentul. Reprezentanții Hexi Pharma au înregistrat, marți, la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.
Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.
Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea. De asemenea, poliţiştii au ridicat probe de la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe.
În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.
Hexi Pharma a fost înfințată în 1994 și are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din acțiuni.
Compania a încheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 18,9 milioane de lei și un prfofit net de 1,8 miliozane de lei, potrivit datelor raportate de la Ministerul Finantelor. Hexi Pharma are 45 de angajați.
Citiți și: Noi dezvăluiri halucinante. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori
Alianța Medicilor respinge testele Ministerului: Pacienții nu sunt în siguranță
Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale
Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii