Antena 3 CNN Actualitate Justiție STB cere despăgubiri după ce un constructor a produs o avarie la reţeaua electrică şi a blocat două tramvaie

STB cere despăgubiri după ce un constructor a produs o avarie la reţeaua electrică şi a blocat două tramvaie

STB cere despăgubiri după ce un constructor a produs o avarie la reţeaua electrică şi a blocat două tramvaie
Tramvai deraiat pe linia 41, în Bucureşti | A fost formată linia navetă 641 pentru a prelua călătorii
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2024   •   22:43

Societatea de Transport București STB S.A. a anunţat că va cere despăgubiri în instanță împotriva persoanelor fizice sau juridice care au provocat avaria în rețeaua electrică și au blocat, timp de mai multe ore, circulația tramvaielor pe relația Nord-Vest a Bucureștiului.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a Societăţii de Transport Bucureşti, cauza avariei a fost intervenţia neanunţată a unui constructor pentru realizarea unui racord la reţeaua electrică.

„O avarie la rețeaua electrică provocată de un constructor a blocat, vineri, timp de peste două ore, circulația tramvaielor pe relația Nord-Vest a Capitalei. Au fost afectate tramvaiele liniilor 41 și 25. În acest context, STB cere despăgubiri, atât pentru lucrările de reparaţie a reţelei, dar mai ales pentru costurile suplimentare generate de blocaj.

Pentru preluarea călătorilor, STB S.A. a înființat două linii navetă de autobuze care au circulat între Piața Presei și Ghencea, respectiv, între Depoul Militari și Piața Danny Huwe.

Cauza avariei: intervenția neanunțată a unui constructor pentru realizarea unui racord la rețeaua electrică.

„Le vom cere despăgubiri, atât pentru lucrările de reparaţie a reţelei, dar mai ales pentru costurile suplimentare generate de blocaj. Au fost scoase autobuze în traseu, a fost întreruptă circulaţia tramvaielor şi, cel mai important, au avut de suferit peste 30.000 de călători! În numele acestora vom face toate demersurile necesare pentru a descuraja, pe viitor, astfel de accidente! Este inadmisibil şi de neacceptat ca responsabilii unor astfel de incidente să scape fără sancţiuni", a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB

Potrivit STB, pe linia 41 funcţionează un număr de 24 de tramvaie, cu o capacitate totală de transport de 14.000 de călători pe oră şi sens, iar pe linia 25 sunt programate 25 de tramvaie, cu o capacitate totală de 12.500 de călători pe oră şi sens. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit îndrăgita actriță Ileana Stana Ionescu
x close