Antena 3 CNN Actualitate Justiție Soţia bărbatului ucis de Mario Iorgulescu spune că va merge la CEDO, după decizia instanţei: "Nu mă las bătută. Mai bine mor"

Soţia bărbatului ucis de Mario Iorgulescu spune că va merge la CEDO, după decizia instanţei: "Nu mă las bătută. Mai bine mor"

Soţia bărbatului ucis de Mario Iorgulescu spune că va merge la CEDO, după decizia instanţei: "Nu mă las bătută. Mai bine mor"
Soţia victimei lui Mario Iorgulescu spune că nu va renunţa şi se va adresa la CEDO. Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   20:49

Revoltă după decizia șocantă dată de Înalta Curte în cazul dosarului de omor a lui Mario Iorgulescu. Soția bărbatului ucis în accidentul provocat de fiul fostului președinte a ligii profesioniste de fotbal vrea să meargă la CEDO, după ce a aflat că hotărârea de condamnare a fost anulată, iar procesul se rejudecă.

Femeia, rămas la 21 de ani, văduvă cu doi copii, susține însă că cel mai probabil, cel care i-a omorât soțul în impactul rutier violent nu va face nici o zi de pușcărie și pentru prima dată, i-a transmis un mesaj lui Mario Iorgulescu.

„În continuare, că tot este liber, poate să bea, să se drogheze și să iasă la volan să mai omoare și pe alții. Eu să mă las bătută din să accept ideea că Mari Iorgulescu nu va face nicio zi de pușcărie. Mai bine mor.

Eu vreau să fac tot posibilul să merg și la CEDO, să merg oriunde posibil încât Mario Iorgulescu să nu scape de pușcărie", spune femeia.

Este revolta unei femei care, la 21 de ani, a trebuit să-și ia viața în piept și să fie și mamă și tată pentru doi copii, după ce soțul ei, Dani Vicol, la 24 de ani, a fost ucis într-un accident violent provocat de Mario Iorgulescu.

„Ar trebui să-i spun că-i "mulțumesc" că de 5 ani m-a lăsat fără soț. Mi-a lăsat copiii fără tată", mai spune femeia.

Era aproape 5:00 Fiul fostului președinte al ligii de fotbal se întorcea nervos de la o petrecere din zona Snagov.

Surse apropiate tânărului spun că se certase cu iubita lui și, deși consumase substanțe interzise, s-a urcat la volanul unei mașini de lux și a pornit în trombă spre Capitală. Camerele de supraveghere de pe traseu l-au surprins având viteză amețitoare.

Mario Iorgulescu a trecut pe culoarea roșie a semaforului, atingând o viteză de aproximativ 160km/h. S-a lovit de un scuar, a trecut pe contrasens, acolo unde a lovit frontal un autoturism condus de victimă. Tânărul lovit nu a avut nicio șansă la viață.

„Mario Iorgulescu nici măcar nu a ciupit frâna, asta înseamnă că a vrut să-l omoare, a intrat în el exact ca un glonț. L-a scos pe geam, ditamai bărbatul de 90 și ceva de kilograme să iasă pe geamul din dreapta. A ieșit pachet", a mai spus soţia victimei. 

Mario Iorgulescu a fost dus și el cu ambulanța la spital. Nu după mult timp, aflam cu toții că acesta a fost transferat cu o aeronavă în Italia. De atunci au trecut cinci ani. Tânărul a fost internat în această perioadă într-un centru medical din Peninsulă.

În tribunalele din România el a fost reprezentat de avocați și de tatăl său.

Întrebată cum i s-a părut condamnarea care devenise definitivă, de 13 ani și opt luni, femeia a spus:

„Am fost un pic ușurată, cu toate că mi s-a părut puțin, dar totuși am zis că a luat ceva", mai spune Patricia. 

Însă, în ciuda deciziei definitive, el nu a făcut nicio zi de pușcărie din motive medicale. Recent, o hotărâre a Curții Supreme a venit ca un trăsnet pentru Patricia și pentru întreaga familie a bărbatului mort în accident.

Procesul lui Iorgulescu se rejudecă, iar sentința a fost anulată. Magistrații au ținut cont de argumentele apărătorilor lui Iorgulescu junior.

„Persoanei vătămate i s-a descoperit la autopsie o concentrație de droguri. Adică conducea drogat la volan", spun avocații lui Mario Iorgulescu. 

„Nu există aşa ceva. Şi chiar dacă ar fi fost drogat, cu toate că nu există așa ceva, stătea la semafor, nu a încălcat nicio regulă, nu a încălcat absolut nimic, stătea la semafor și l-a omorât frontal. Chiar dacă era și beat și drogat, să fi fost tot să fie în aceeași poziție ca lui Mario Iorgulescu. Nu l-a deranjat cu nimic statea la semafor", a mai spus Patricia, soţia victimei. 

Din toamnă, procesul se va relua cu Mario Iorgulescu, aflat tot în Italia. Potrivit ultimei declarații de avere, tatăl său, Gino Iorgulescu, figurează ca angajat al unei agenții de vânzări în Peninsulă, cel mai probabil pentru a convinge autoritățile să nu îl extrădeze pe fiul său, față de care judecătorii au emis un nou mandat de arestare pentru o condamnare de 3 trei ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru sechestrarea unui tânăr.

×
Subiecte în articol: Mario Iorgulescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Salariul minim crește la 3.700 de lei. Câți bani primesc angajații, de azi
x close