Antena 3 CNN Emisiuni Exces de putere Reportaj la casele lui Iohannis din Sibiu. Vecină: „Când era primar, venea pe aici, avea grijă. Acum e mizerie în spate acolo”

Reportaj la casele lui Iohannis din Sibiu. Vecină: „Când era primar, venea pe aici, avea grijă. Acum e mizerie în spate acolo”

klaus iohannis presedintele romaniei (1)
Una dintre cele mai profitabile proprietăți pentru Klaus și Carmen Iohannis este în centrul Sibiului / Sursa foto: Getty Images
de Dragoș Boța    |    30 Sep 2024   •   07:00

Ghinion. Este cuvântul care l-a urmărit pe Klaus Iohannis pe parcursul celor două mandate prezidențiale. Acum, la finalul celor zeci ani, înțelege adevăratul sens al acestuia. A pierdut două case pe care le-a câștigat cu acte false, iar alte trei cumpărate cu bani proveniți din chiriile obținute ilegal sunt sub semnul întrebării după ce sunt discuții în spațiul public despre o posibilă spălare de bani, în cazul în care se va dovedi infracțiunea de fals sau uz de fals. Iar asta ar putea duce la o confiscare a proprietăților.  

Klaus Iohannis are de plătit statului 320.000 euro, iar cum nu are bani în cont, ar putea să mai vândă din imobile. Casa unde trăiește acum cuplul prezidențial este printre puținele fără probleme.

Echipa Antena 3 CNN a mers la locuința familiei Iohannis din Sibiu.

Nu a răspuns nimeni, dar un angajat de la Serviciul de Protecție și Pază, de la ghereta de peste drum, a spus că nu e nimeni acasă.

Între timp, apare un echipaj al Jandarmeriei. 

„Bună ziua. Plutonier adjutant, vă rog să prezentați un document de identitate. Este o simplă legitimare”, spune unul dintre jandarmi.

După ce lucrurile s-au lămurit, echipa Antena 3 CNN a continuat periplul.

„Familia Iohannis a cumpărat alte două case aici pe strada Măgura la nici trei minute de mers pe jos de la domiciliul familiei prezidențiale”, spune Dragoș Boța, jurnalist Antena 3 CNN.

Semne de viață sunt doar la una dintre case, însă locatara nu a dorit să stea de vorbă. 

„Vă înțeleg, dar nu am niciun fel de stare să discut despre asta. Nu am nicio stare să vorbesc despre asta. 

Nu mă interesează detaliile acestea în acest moment al vieții mele. Mulțumesc. O zi minunată”, spune aceasta.

„Avea grijă, era foarte curat. Acum e mizerie în spate acolo”

Vecina lui Iohannis explică faptul că proprietățile familiei prezidențiale arătau mai bine când acesta era primar al Sibiului.

„Da, da (n.r. Iohannis venea acolo).  Avea grijă, era foarte curat. Acum e mizerie în spate acolo. Era curat, era aranjat. A zugăvit. Nu mai are vreme. Politica e ... nu mai zic”, spune vecina președintelui Iohannis.

Echipa Antena 3 CNN a mers la o altă proprietate a cuplului prezidențial, însă nici acolo nu er nimeni.

„Familia Iohannis a cumpărat un alt apartament aici pe strada Pedagogilor. Este cutia poștală a familiei Iohannis și este, credem, goală”, spune Dragoș Boța, jurnalist Antena 3 CNN.

Una dintre cele mai profitabile proprietăți pentru Klaus și Carmen Iohannis este în centrul Sibiului, pe strada Someșului. Parterul clădirii, pe care-l dețin, a fost închiriat unei firme.

Pe strada Magheru și pe strada Nicolae Bălcescu, din zona zero a municipiului, sunt cele două clădiri în care au avut mai multe spații obținute cu acte falsificate, dar pe care le-au pierdut, acum, definitiv după ultima decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Rămâne întrebarea dacă va plăti și banii obținuți ilegal din exploatarea ilegală a imobilelor. 

Trecută prin viață, vecina președintelui de pe strada Măgura e de părere că președintele nu va plăti banii către stat.

„Nu cred, odată ce s-au băgat banii în buzunar, s-au evaporat”, mai spune femeia.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis case chirii vecina marturii
Citește mai multe din Exces de putere
» Vezi toate știrile din Exces de putere
Cele mai noi știri
Parteneri
x close