Contestaţia în anulare a DNA în cazul Marianei Rarinca, femeia care a stat şase luni în închisoare nevinovată, s-a admis în principiu într-o şedinţă pe şest, fără ca femeia să fie citată.
Admiterea în principiu presupune că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ar avea motivaţia necesară pentru a susţine o asemenea acţiune.
Admiterea în principiu a contestaţiei a fost făcută în data de 23 iulie.
De acum încolo se va intra pe fondul cauzei.
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.
Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.
Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.
Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie - 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, "cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial".
Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv.
Citiţi şi
Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3