Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorii vor căuta și în frigiderul lui Nelu Tătaru. Avocat: El își număra banii ca să nu vină DNA-ul, dar nu erau bani din șpăgi

Procurorii vor căuta și în frigiderul lui Nelu Tătaru. Avocat: El își număra banii ca să nu vină DNA-ul, dar nu erau bani din șpăgi

nelu tataru
Nelu Tătaru a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce un pacient îi lasa bani pe birou.
de G.M.    |    15 Oct 2024   •   13:40

Avocatul lui Nelu Tataru susține că fostul ministru obișnuia să își numere banii în cabinet chiar de frica DNA-ului. Apărătorul fostului ministru spune că nu este vorba despre șpăgi, ci despre banii cu care venea de acasă.

Radu Bobârnat, avocatul lui Nelu Tătaru: "Urmează percheziția domiciliară. Domnul doctor dimineața își număra banii, ca să nu cumva  să vină cei de la DNA sau din altă parte să-l întrebe: câți bani aveți la dumneavoastră? și să nu poată să-i justifice. Erau banii lui.

Dacă ar fi fost bani de la clienți, nu i-ar fi numărat dimineața, că bănuiesc că vă dați și dumneavoastră seama că banii n-avea de unde să-i aibă.  

Oricine este supus unui asemenea risc. Orice medic, orice persoană care lucrează la stat". 

Întrebat ce ar putea găsi procurorii la percheziții în cabinetul doctorului Tătaru, avocatul a spus că "nimic". 

"Din punctul meu de vedere, nu vor găsi nimic. Vor ridica laptopul ca să-i facă o percheziție informatică. Se vor uita, probabil, în frigider unde are alimente", a spus avocatul.

Deputatul PNL Nelu Tătaru, pentru care Camera Deputaţilor a admis cererea de ridicare a imunităţii pentru percheziţii informatice şi domiciliare, afirmă că este medicul „care a căutat să vindece, să salveze vieţi şi care nu a cerut sau a condiţionat vreodată actul medical”. „Recunoştinţa mea a fost vindecarea pacienţilor”, afirmă deputatul într-o postare pe Facebook, adăugând că „sănătatea nu ar trebui să aibă culoare politică”.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, cu 177 de voturi pentru, 12 voturi contra şi o abţinere, cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, pentru pentru percheziţii informatice şi domiciliare, după ce, anterior, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a elaborat un raport de admitere, în unanimitate, pe cererea ministrului Justiţiei.

Nelu Tătaru a participat la şedinţa comisiei juridice, împreună cu avocata sa. Fostul ministru al Sănătăţii a declarat luni, înainte de audierea în comisia juridică, că nu a primit niciun ban şi nu a atins niciun ban. 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru coruptie DNA perchezitii
Parteneri
x close