Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procesul lui Vlad Pascu intră în două luni de vacanţă. Se cer noi expertize în cazul supravieţuitorilor accidentului de la 2 Mai

Procesul lui Vlad Pascu intră în două luni de vacanţă. Se cer noi expertize în cazul supravieţuitorilor accidentului de la 2 Mai

proces Vlad Pascu
Vlad Pascu şi cei doi tineri ucişi (Roberta şi Sebi) în accidentul de la 2 Mai. Sursa Foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   21:54

Procesul lui Vlad Pascu intră în două luni de vacanță. Instanța a dispus o expertiză medico-legală în cazul tinerilor răniți în accident, urmând să se stabilească dacă doi dintre supraviețuitori au rămas cu infirmitate permanentă, ceea ce ar putea duce la schimbare a încadrării juridice și la o majorare a pedepsei.

Între timp, a apărut și motivarea pentru respingerea precedentei schimbări a încadrării din uciderea din culpă în omor. Judecătoarea a susținut că probele administrate în momentul acesta la dosar nu reprezintă un temei suficient de puternic pentru cererea înaintată de avocatul victimelor.

Vlad Pascu a revenit în fața părinților cărora le-au omorât copiii în accidentul de la 2 Mai. Deși avocatul victimelor a solicitat schimbarea încadrării juridice, instanța a respins cererea, motivând că "din probele administrate în cauză nu se poate reține ipoteza că inculpatul a prevăzut și a și urmărit uciderea și vătămarea victimelor, în sensul că atunci când le-a văzut mergând pe acostament, ar fi intrat cu autoturismul în ele, cu intenția de a le ucide sau de a le vătăma.

Faptul că nu a existat urme de frânare nu poate fi interpretat în mod singular, ca un element definitoriu al acestei forme de intenție, câtă vreme nu se coroborează cu alte probe", se arată în motivarea instanţei.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: "Nu mai avem nicio speranță"

"Suntem profund dezamăgiți de cum merg lucrurile. Toate speranțele noastre ni s-au risipit. Numai prostii se vorbește în sală. Nimic despre copiii noștri. Chiar nu mai avem nicio speranță", spune Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, unul din tinerii ucişi de Vlad Pascu, în accidentul de la 3 Mai. 

Adrian Cuculis, avocatul victimelor de la 2 Mai: "Avem nevoie de o expertiză"

"Avem dacă poți să spui ceva din fericire, din tot ce se întâmplă în dosarul ăsta este că trei dintre copiii ăștia au rămas în viață. Adică avem trei copii care au rămas în viață, dintre care doi sunt cu infirmitate permanentă vizibilă. Sigur că nu putem să pronunțăm o hotărâre și nu poate instanța să pronunțe o hotărâre să constate că este infirmitatea permanentă. Avem nevoie de o expertiză", spune avocatul victimelor de la 2 Mai, Adrian Cuculis. 

Expertiză ce se va face la Institutul Național de Medicină Legală din Capitală.

"Asta va lungi foarte mult procesul, va dilata foarte mult procedura, dar asta e situația, ne supunem. S-a dispus această expertiză la solicitarea domnului avocat Cuculis, pentru cele două persoane vătămate.Temeiul a fost, dacă nu mă înșel, fix cel reglementat de expertiza în procesul penal", spune Adrian Bendeac, avocat.

Următorul termen de judecată în cazul accidentului de la 2 Mai va fi pe 14 august.

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu accident 2 mai expertiza
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close