Antena 3 CNN Actualitate Justiție Polițiștii și procurorii DIICOT fac percheziții în toată țara împotriva criminalității organizate

Polițiștii și procurorii DIICOT fac percheziții în toată țara împotriva criminalității organizate

DESCINDERI
Acțiunile continuă lupta împotriva drogurilor și a infractorilor în general / sursă foto: Facebook-Poliția Română
de R.M.    |    16 Oct 2024   •   12:31

În cursul zilei de miercuri, 16 octombrie, are loc o operațiune de amploare, la nivel național, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și minori, trafic de migranți.

Miercuri dimineață, polițiștii specializați în combatere a criminalității organizate, din cadrul Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat peste 40 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și minori, trafic de migranți, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii realizate la nivel național, se vor pune în executare peste 130 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 200 de mandate de aducere. Perchezițiile de astăzi vizează obținerea de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, confiscarea bunurilor ilegale și recuperarea prejudiciilor.

Acțiunile de astăzi continuă lupta împotriva drogurilor și a infractorilor în general, asumată de ministrul Cătălin Predoiu la preluarea mandatului, pentru protecția cetățenilor și a victimelor infracțiunilor. 

În cifre, în intervalul 1 ianuarie - 11 octombrie 2024, procurorii DIICOT au emis 1.758 de rechizitorii şi au încheiat 271 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, trimiţând în faţa instanţei 3.875 de inculpaţi, dintre care 1.555 în stare de arest preventiv.

×
Parteneri
x close