Antena 3 CNN Actualitate Justiție Oana Schmidt Hăineală răspunde zvonurilor că ar urmări comasarea DNA cu DIICOT: "Este o mizerie"

Oana Schmidt Hăineală răspunde zvonurilor că ar urmări comasarea DNA cu DIICOT: "Este o mizerie"

o_1b7uvkpse3og2ml50aaei2j98.jpg
Foto: Agerpres
02 Feb 2017   •   10:39

Secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, a declarat joi, pentru News.ro, că este "o mizerie” informaţia că ar urmări comasarea DNA cu DIICOT ca să conducă noua structură, precizând că acest lucru nu se impune şi ar fi o mare greşeală dacă s-ar întâmpla, în condiţiile în care s-au investit atâţia bani în ele pentru a le face funcţionale.

“Am auzit că s-a spus la televizor că eu aş urmări reunirea DNA şi DIICOT ca să conduc noua structură. Este o mizerie. Am spus în repetate rânduri, încă din 2013, că acest lucru nu este necesar. Am spus de multe ori că este firesc ca şeful DNA să provină dintre procurorii DNA şi şeful DIICOT dintre procurorii DIICOT. Acelaşi lucru îl susţin şi acum. Ar fi o mare greşeală, nu se impune acest lucru”, a spus Oana Schmidt Hăineală, pentru News.ro.

În spațiul public au apărut, pe surse, informații conform cărora PSD ar vrea contopirea DNA și DIICOT.

Ideea nu este tocmai una nouă, după ce în toamna anului 2016, fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, vorbea despre această posibilitate, într-un orizont de timp mai lung.

 

×
Subiecte în articol: zvonuri comasare DNA DIICOT mizerie
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close