O nouă lovitură primită de vedetele „unității de elită” a DNA, de la Ploiești.
În dosarul de corupție, prin care Mircea Negulescu a trimis-o, în urmă cu doi ani, în judecată pe judecătoarea Ruxandra Popescu, de la Judecătoria Sinaia, Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat informații de la Tribunalul Prahova dacă denunțătorii magistratului, trimiși, la rândul lor, în judecată de DNA Ploiești, într-un alt dosar de corupție instrumentat de aceeași „unitate de elită”, au calitatea de martori protejați și dacă beneficiază de celebrul articol 19 pentru denunţul făcut. În dosarul Ruxandrei Popescu, în care este judecat și fostul primar al orașului Sinaia, Vlad Gheorghe Oprea, procurorii conduși de Lucian Onea au dispus instituirea unui sechestru asigurător pe apartamentul judecătoarei, pentru recuperarea „fabulosului” prejudiciu de 500 de euro. La rândul lor, denunțătorii judecătoarei, printre care se numără și fostul șef al Poliției Sinaia, au fost urmăriți penal de Onea și Negulescu pentru niște fapte care stârnesc râsul. Negulescu a fost audiat, ieri, la Parchetul General, în dosarul în care este, el însuși, acuzat de fabricarea de probe în dosare, după ce, în urmă cu câteva zile, Lucian Onea a fost pus oficial sub acuzare pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Printre cei care au formulat denunţuri împotriva procurorului DNA se numără și fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, care a dezvăluit că „Portocală” i-a cerut să-l denunțe pe Traian Băsescu, pe care ar fi vrut „să-l aresteze nevinovat”.
Ruxandra Popescu, fost judecător de Civil la Judecătoria Sinaia, este o altă persoană a cărei carieră a fost distrusă de către procurorii Serviciului Teritorial Ploiești al DNA. Condamnată, anul trecut, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, judecătoarea a atacat soluţia Curții de Apel Ploiești cu recurs și a depus, împotriva procurorului Mircea Negulescu, numeroase sesizări la CSM și la Inspecția Judiciară, formulând chiar și plângeri penale la Parchetul General. Miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, printr-o decizie definitivă, cererea formulată de Ruxandra Popescu cu privire la emiterea unei adrese către Tribunalul Prahova – Secția Penală, pentru a se comunica dacă denunțătorii folosiţi de DNA Ploiești în dosarul ei, Marin Tudorică, fost șef al Poliției Orașului Sinaia, și omul de afaceri Cristian Bogdan Simion au solicitat să beneficieze de aplicarea tratamentului penal atenuat reglementat de dispoziţiile articolului 19 din Legea 682/2002, privind protecția martorilor, și de prevederile articolului 19 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/2002, privind Direcția Națională Anticorupție. Înalta Curte este interesată dacă cei doi denunţători ai Ruxandrei Popescu au beneficiat de aceste prevederi în dosarul penal care îi privește, instrumentat de DNA Ploiești cu numărul 45/P/2016. „În caz afirmativ, să fie înaintate instanței, în copie, înscrisurile emise de Parchet cu privire la aceste aspecte”, se arată în minuta deciziei Înaltei Curți.