Antena 3 CNN Actualitate Justiție Moartea care a cutremurat România. După nouă ani părinții Ralucăi Stroescu încă își caută dreptatea

Moartea care a cutremurat România. După nouă ani părinții Ralucăi Stroescu încă își caută dreptatea

raluca stroescu2.jpg
26 Noi 2016   •   11:50

Misiune grea pentru anchetatorii care trebuie să stabilească dacă Raluca Stroescu, tânăra decedată în 2007, a murit din cauza epuizării aşa cum s-a spus iniţial sau a fost victima unui malpraxis. Specialiştii spun că e greu de determinat dacă medicii ar fi putut să-i salveze viaţa Ralucăi. 

La nouă ani de la moartea tinerei manager de audit de la Ernst&Young, Raluca Stroescu, despre care s-a spus că a murit de epuizare, părinţii caută încă dreptatea în instanţă. Cu ajutorul judecătorilor, aceştia vor să afle dacă tânăra nu a fost de fapt victima unui malpraxis.

Citește și -- A refuzat să fie o nouă Raluca Stroescu: Carmen şi-a salvat viaţa dându-şi demisia

La nouă ani de la moartea tinerei manager de audit de la Ernst&Young, Raluca Stroescu, despre care s-a spus că a murit de epuizare, părinţii caută încă dreptatea în instanţă. Cu ajutorul judecătorilor, aceştia vor să afle dacă tânăra nu a fost de fapt victima unui malpraxis. În aprilie 2007, Raluca Stroescu, care avea 31 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul ei de către doi colegi de serviciu. Tânăra mersese, înainte cu o zi, la Centrul Medical Unirea, unde fusese consultată de medicul Angela Culeva. După o perfuzie cu ser fiziologic şi vitamine, Raluca a plecat acasă. Doctorul îi făcuse însă o programare la un alt consult a doua zi, dar tânăra a decedat, fiind singură în casă. Părinţii sunt convinşi că fiica lor ar fi trăit dacă medicul i-ar fi pus un diagnostic corect. Autopsia a scos la iveală faptul că Raluca suferea de diabet. „Sper ca prin această acţiune acest medic să nu mai facă şi alte victime. În secolul XXI, să te prezinţi la medic şi în şase ore pacientul să decedeze, cred că este o mare vină a doctorului care a consultat“, a declarat Aurel Stroescu, tatăl Ralucăi, conform Adevarul.ro.

Avocata acestuia a explicat unde ar fi greşit medicul acuzat acum de malpraxis: „S-a pus un diagnostic de anorexie şi sindrom caşectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fără să fie cerute în regim de urgenţă şi a fost trimisă acasă. La mai puţin de şase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat. Dacă ar fi solicitat rezultatele analizelor în regim de urgenţă, ar fi sesizat starea de hiperglicemie şi ar fi internat-o“, arată apărătorul. Procurorii au închis dosarul în 2015, negăsind dovezi de vinovăţie a medicului. Judecătorii însă vor să verifice dacă Angela Culeva ar fi putut să salveze viaţa Ralucăi Stroescu. Medicul este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close