Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Transporturilor, audiat în calitate de martor de procurorii DNA, în dosarul de corupție al șefului de la CFR

Ministrul Transporturilor, audiat în calitate de martor de procurorii DNA, în dosarul de corupție al șefului de la CFR

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și vicepremier în Guvernul României, a fost audiat de procurorii DNA într-un dosar de presupuse fapte de corupție, în care este anchetat șeful CFR.

de Andreea Ştefan    |    17 Ian 2023   •   13:21

Sorin Grindeanu a fost chemat de DNA pentru audieri, în calitate de martor, pentru a da declarație în acest dosar de corupție, în care doi șefi din CFR sunt acuzați de abuz în serviciu și de uzurparea funcției.

Mai precis, vorbim despre directorul general interimar Ion Alexandru Simu și despre directorul general adjunct tehnic al companiei, Petru Ceșa. Cei doi sunt acuzați că l-ar fi pus ilegal în funcție pe Simu.

Mai mult decât atât, ar fi demis o angajată care a aflat de această numire ilegală și ar fi spus mai departe presei. 

Luni, când DNA a făcut public acest dosar și urmărirea penală a celor doi directori, Ministerul Transporturilor a spus că nu comentează acest caz, însă, astăzi, ministrul Transporturilor a fost chemat pentru a da o declarație oficială cu privire la ceea ce știe despre această numire a lui Alexandru Simu.

”Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost citat, astăzi 17 ianuarie 2023, la sediul Direcție Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor.

Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA.

Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de  ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. 

Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close