Antena 3 CNN Actualitate Justiție Șeful Administrației Finanțelor Publice din Giurgiu a fost reținut de DNA. Ar fi cerut șpagă zeci de mii de euro de la doi afaceriști, și ei reținuți

Șeful Administrației Finanțelor Publice din Giurgiu a fost reținut de DNA. Ar fi cerut șpagă zeci de mii de euro de la doi afaceriști, și ei reținuți

DNA
Șeful Administrației Finanțelor Publice din Giurgiu a fost reținut de DNA / Sursa foto. Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    04 Iul 2024   •   21:50

Mihai Sebe, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, a fost reţinut, joi, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. El ar fi primit șpagă de peste 20.000 euro de la doi oameni de afaceri, ca să îi protejeze de Direcția Generală Antifraudă care le controlaseră firmele.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Mihai Sebe, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, şi a altor doi oameni afaceri, pentru cumpărare de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada februarie - mai, Mihai Sebe, în calitatea menţionată, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, cercetaţi în prezenta cauză, suma totală de 30.000 de euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi că îi va determina pe aceştia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societăţile afaceriştilor.

„În contextul menţionat, suspectul Mihai Sebe ar fi primit, prin acelaşi intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la un om de afaceri şi 6.250 euro de la celălalt)”, arată anchetatorii.

Vineri, după punerea în mişcare a acţiunii penale, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform DNA, în cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate pe raza judeţului Giurgiu, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet
x close