Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Medicul Vasile Astărăstoae a fost achitat definitiv după opt ani de procese: „A fost un orgoliu al DNA de a demonstra că ei sunt puternici!”

Medicul Vasile Astărăstoae a fost achitat definitiv după opt ani de procese: „A fost un orgoliu al DNA de a demonstra că ei sunt puternici!”

S.T.
1 minut de citit Publicat la 23:54 05 Dec 2019 Modificat la 23:54 05 Dec 2019
o_1drc05jng9im1m5s1t0fho518mrb.jpg
Foto: captură Antena 3

O nouă lovitură pentru DNA și pentru procurorul Emilian Eva. După ani întregi de procese, medicul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor și rector UMF Iași, a fost achitat definitiv.

Au fost opt ani de procese.

Cred că a fost un orgoliu al DNA. Dacă eram doborât la primul dosar și aș fi fost o epavă nu se mai întâmpla nimic și aș fi fost achitat la fond... A fost un orgoliu al DNA de a demonstra că ei sunt puternici, iar eu sunt nimic”, a spus Vasile Astărăstoae, joi, într-un interviu acordat Antena 3.

„Sunt un om credincios și îmi afirm credința creștină în public, peste tot! A fost voința lui Dumnezeu aici, să înțeleg prin ce trece o persoană în astfel de situații(...). Eu nu mă așteptam la această sentință a Curții de Apel, să fiu achitat! Eram consolat cu acest gând(...).

Medicul Astărăstoae: Mă gândesc la ceilalți care erau în afirmare profesională: LE-AU DISTRUS VIAȚA!

„Eu l-am iertat pe Emilian Eva! Mi-a fost student! (...). El a fost imaginea scoasă în față. Au fost alții în spate, Emilian Eva nu făcea el de la sine putere acest lucru! A acceptat să facă compromisuri. (...)

Nu știu dacă voi mai da interviuri”, a mai spus medicul Vasile Astărăstoae, joi seară, la Antena 3.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au dat decizie definitivă de achitare în dosarul în care au fost acuzaţi, de către DNA Iaşi, mai mulţi angajaţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore Traian Popa” din Iaşi, precum şi trei companii, pentru trucarea unei licitaţii privind realizarea, cu fonduri europene, a unei platforme de eLearning.

În primă instanţă, aceştia fuseseră condamnaţi, de către Tribunalul Suceava, pentru mai multe fapte de corupţie.

Printre cei zece angajaţi ai UMF Iaşi acuzaţi în 2011 de procurorii anticorupţie că ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a truca licitaţia pentru realizarea platformei de eLearning, printr-un contract cu fonduri europene, se află fostul rector Vasile Astărăstoae.

 

×
x close