Antena 3 CNN Actualitate Justiție Legea ”fugarul plătește” a fost adoptată | Ministrul Justiției: ”Trebuie să se gândească de două ori înainte”

Legea ”fugarul plătește” a fost adoptată | Ministrul Justiției: ”Trebuie să se gândească de două ori înainte”

Legea ”fugarul plătește” a fost adoptată de Camera Deputaților. Cei care sunt condamnați în România și fug în străinătate vor fi obligați să-și suporte cheltuielile de aducere în țară, a transmis ministrul Justiției.

Legea ”fugarul plătește” a fost adoptată | Ministrul Justiției: ”Trebuie să se gândească de două ori înainte”
Legea ”fugarul plătește” a fost adoptată de Camera Deputaților | Ministrul Justiției: ”Trebuie să se gândească de două ori înainte”
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2024   •   15:30

În cursul zilei de marți, 14 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, proiectul de lege iniţiat de către Ministerul Justiţiei care reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată, cât şi modalitatea de recuperare a cheltuielilor ocazionate de aducerea lor în România.

”Fugarii trebuie să se gândească de două ori înainte să fugă de justiția din România”, declară ministrul Justiției.

Legea merge acum la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

”Se știe că unii dintre condamnați și-au descoperit valențe de atleți, de atleți penali”, spune Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului, statul român a cheltuit anul trecut, cu aducerea infractorilor în țară, aproape 10 milioane de lei, notează Mediafax.

Conform Alinei Gorghiu, sunt două scenarii: cel care inculpatul fuge de urmărirea penală și atunci costurile aducerii în țară se adaugă la cheltuielile judiciare sau când condamnatul fuge de executarea pedepsei, iar în acest caz banii se vor recupera prin intentarea unui proces civil.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avertizare meteo imediată Cod Roșu de ploi torențiale. Lista localităților afectate
x close