Antena 3 CNN Actualitate Justiție Iulian Dumitrescu a demisionat din funcția de șef al PNL Prahova după acuzațiile DNA. Note cu șpăgi și teancuri cu bani, probe la dosar

Iulian Dumitrescu a demisionat din funcția de șef al PNL Prahova după acuzațiile DNA. Note cu șpăgi și teancuri cu bani, probe la dosar

Iulian Dumitrescu, bani probe la dosar dna
Iulian Dumitrescu a demisionat din funcția de șef al PNL Prahova după acuzațiile DNA. Note cu șpăgi și teancuri cu bani, probe la dosar. Colaj FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea și captura video antena 3 CNN
de Georgiana Marina    |    01 Aug 2024   •   13:25

Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Prahova. Joi dimineață, el a fost la poliție conform obligațiilor impuse de instanță prin măsura controlului judiciar. Procurorii DNA au la dosar mai multe stenograme. În discuții, primarul de la Lehliu Gară era numit "șpăguță" de apropiații lui Dumitrescu.  

 "Am avut o discuţie cu preşedintele Ciucă (Nicolae Ciucă - n.r.) şi vom consolida filiala şi o vom pregăti pentru alegerile următoare. (...) Probabil că va urma un interimat provizoriu, mai ales că vin alegerile, dar unitatea este stabilită şi garantată. Nu a fost o demisie făcută în funcţie de o stare emoţională a cuiva, ci pur şi simplu a fost o gândire serioasă pe termen mediu pentru că urmează un set de alegeri şi trebuie ca unitatea aceasta să ne ducă către un rezultat cât mai bun", a declarat pentru Agerpres secretarul general al organizaţiei, deputatul Mircea Roşca.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că a extins urmărirea penală pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru alte peste 65 de fapte.

Joi dimineață, Iulian Dumitrescu a ajuns la sediul poliției, acolo unde a semnat controlul judiciar. El a negat toate acuzațiile conform cărora unele dintre mașinile sale de lux ar fi fost plătite chiar prin intermediul unei companii paravan.

Însemnări olografe ale șpăgilor și fotografii cu teancuri cu bani

În ceea ce privește stenogramele analizate de procurorii anticorupție, apropiații lui Iulian Dumitrescu îl numeau pe primarul de la Lehliu Gară "șpăguță". Procurorii au dedus că acesta avea un obicei din a cere mită pentru favorurile pe care le făcea și în cazul baronului de Prahova, cel care ar fi plătit, în 50 de tranșe, șpagă în euro și în lei.

Într-una din conversații, Iulian Dumitrescu se plânge la un moment dat de faptul că edilul din Lehliu vine din nou la birou, cel mai probabil pentru a cere bani. La percheziții, procurorii au găsit inclusiv însemnări olografe ale șpăgilor ce urmau să fie date. Iulian Dumitrescu este acuzat și pentru dare de mită, nu numai pentru luare de mită.

De asemenea, la dosarul cauzei sunt și fotografii cu tancuri cu bani. Aceste fotografii au fost făcute de omul de încredere a lui Iulian Dumitrescu și trimise unui membru al familiei sale. Dintr-o conversație reiese că o femeie, cea care era asistenta personală a lui Iulian Dumitrescu, se văita că are de numărat foarte mulți bani și ulterior, de împărțit comisioane.

 

 

×
Subiecte în articol: iulian dumitrecsu PNL ancheta DNA coruptie
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close