Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, eliberat azi din închisoare. Dosarul "Amanta" devine istorie

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, eliberat azi din închisoare. Dosarul "Amanta" devine istorie

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, redevine de azi un om liber, fiind eliberat condiţionat.

Fostul primar al Ia?iului, Gheorghe Nichita, eliberat azi din închisoare. Dosarul
Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, eliberat azi din închisoare. Dosarul "Amanta" devine istorie
de Alexandra Dima    |    22 Noi 2023   •   14:14

Tribunalul Vaslui a respins astăzi contestația procurorilor la decizia Judecătoriei Vaslui de liberare condiționată a fostului primar Gheorghe Nichica. Decizia este definitivă, fostul edil urmând să fie eliberat în cursul zilei.

“În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b ) Cod procedură penală rap. la art. 587 Cod procedură penală) respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie si Casaţie-Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1543, pronunţată la data de 17 octombrie 2023 de Judecătoria Vaslui, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Ia act că persoana privată de libertate a fost asistată de apărători aleşi. Definitivă. Pronunţată, prin punerea minutei hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţe, conform art.405 alin.1,2 C.p.p., azi, 22 noiembrie 2023”, se arată în decizia judecătorilor.

Reamintim că Gheorghe Nichita fusese condamnat în august anul trecut la 5 ani de închisoare în dosarul „Amanta”.

În dosarul „Amanta” Nichita a fost acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa iubită, Adina Samson, operaţiunile desfăşurându-se din bani publici.

Pe lista inculpaţilor s-a aflat şi fostul şef al Serviciului de Urbanism de la Poliţia Locală, Ştefan Avârvarei, care şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat deja la 2 ani şi două luni de închisoare cu suspendare.

 

×
Subiecte în articol: dosarul Amanta Gheorghe Nichita Iași
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close