Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru Nelu Tătaru ar fi primit mită bani, găini și ouă și e audiat. Ciucă a anunțat demiterea lui din toate funcțiile din PNL

Fostul ministru Nelu Tătaru ar fi primit mită bani, găini și ouă și e audiat. Ciucă a anunțat demiterea lui din toate funcțiile din PNL

nelu tataru scos din masina la dna
Nelu Tătaru a fost adus la audieri la DNA Iași. FOTO Antena 3 CNN
de Delia Olaru    |    10 Oct 2024   •   08:17

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru este acuzat de luare de mită de la pacienți. Din primele informații, se pare că el lua sume mici. Ar fi cercetate peste 100 de acte materiale.

UPDATE 10:50 Nicolae Ciucă a confirmat demiterea lui Nelu Tătaru din funcțiile interne din PNL, dar și scoaterea lui de pe lista de candidați la alegerile parlamentare din iarnă:

„Ultima decizie, care sunt convins că interesează pe toată lumea e cea legată de liderul filialei Vaslui, deputatul Nelu Tătaru, care, la propunerea mea, a fost eliberat din funcția de președinte de filială și, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziția de președinte a comisie de sănătate. Va asigura interimatul domnul Varujan Vosganian. Nu are cum să mai rămână candidat. Este o situație care îl afectează pe cel care trebuie să răspundă de faptele sale – partidul a procedat și a luat măsuri în conformitate cu prevederile statutare”, a declarat Ciucă.

UPDATE 10:30 SURSE: Nicolae Ciucă a propus, în ședința BPN, demiterea din funcție de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi

UPDATE 9.55. Nelu Tătaru a fost adus la DNA Iași unde va da declarații. Între timp, procurorii fac percheziții la Spitalul Municipal Huși, dar și la farmacia din Vaslui a soției fostului ministru. 

Potrivit unor surse, în ședința BPN de azi de la PNL se va propune ca Nelu Tătaru să se retragă, urmând să se voteze în acest sens. El era pe lista PNL Vaslui pentru Camera Deputaților.  

UPDATE 9.40 Ministrul liberal al Justiţiei Alina Gorghiu a avut o primă reacţie după apariţia informaţiilor conform cărora colegul său de partid Nelu Tătaru a fost dus la audieri la DNA.

”Am vazut sursele, în momentul în care vom vedea o comunicare oficială de la instituţiile statului, atunci vorm putea comenta”, a fost răspunsul lui Gorghiu la solicitarea jurnaliştilor de a comenta acuzaţiile de luare de mită aduse lui Tătaru.

UPDATE 9.25 "PNL va respecta prevederile statutului și va lua măsuri în consecință. Vom anunța în ședința BPN acum. Vom lua măsuri în BPN acum", a declarat Nicolae Ciucă.

Știrea inițială

Surse apropiate anchetei spun că fostul ministru al Sănătății ar fi luat mită pentru acte medicale inclusiv găini și ouă de la pacienți sau rudele acestora. La dosar ar exista mai multe imagini video cu Nelu Tătaru în timp ce ar fi luat mită.

Din primele informații, Nelu Tătaru a fost săltat de procurorii DNA din spital, unde venise să își vadă pacienții, și e dus la Iași, pentru audieri.

Nelu Tătaru este președintele PNL Vaslui și a fost propus pe primul loc pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor la alegerile din luna decembrie.

Pentru că are imunitate, nu pot fi făcute percheziții în locuința lui și nici nu ar putea fi reținut.

Nelu Tătaru a fost  ministru al Sănătății din 26 martie 2020 până în data de 23 decembrie 2020.

În calitate de ministru al sănătății a luat măsuri pentru oprirea pandemiei de COVID-19.

Informație în curs de actualizare - 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru mita DNA
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close