Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul director al companiei de apă Olt, printre principalii „cărăuși” de droguri ai Marinei Pandarof. Cum a fost prins în flagrant

Fostul director al companiei de apă Olt, printre principalii „cărăuși” de droguri ai Marinei Pandarof. Cum a fost prins în flagrant

BeFunky-collage (3)
Cătălin Marius Ușurelu, fost director companie apă Olt (stânga), Marina Pandarof, „blonda lui Coldea” (dreapta) | Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN
de Carmina Pricopie    |    02 Aug 2024   •   18:39

Blonda lui Coldea a fost trimisă în judecată pentru trafic de droguri. Femeia în vârstă de 31 de ani este acuzată că i-ar fi vândut fostului director al companiei de apă Olt şi actual membru în consiliul de administraţie al companiei regionale de apă Gorj peste două grame de cocaină. Anchetatorii DIICOT au făcut şi un flagrant, dar şi percheziţii în apartamentul în care locuia Marina Pandarof la acea vreme. Şi fostul director, şi cărăuşul au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de mare risc.

„O să vorbesc şi eu cu avocatul meu. Mi-am angajat un avocat. Nu ştiu nimic deocamdată”, spune Cătălin Marius Ușurelu, inculpat pentru trafic de droguri.

Cătălin Marius Uşurelu a fost directorul companiei de apă Olt până acum o lună, când, din cauza informaţiilor apărute în jurul Marinei Pandarof, şi-a dat demisia. Odată cu el, a părăsit fotoliul de primar şi Emil Moţ, apropiat al lui Cătălin Uşurelu şi Marina Pandarof. În prezent, Uşurelu este membru în consiliul de administraţie Apă Regio Gorj. Ieri, Uşurelu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc. Este acuzat de procurorii DIICOT că a cumpărat droguri de la blonda lui Coldea.

„Din materialul probator administrat a rezultat că la data de 23.02.2022, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant, pe o stradă din Sectorul 1 al municipiului București, în timp ce deținea în autoturismul pe care-l conducea, cantitate de 2,38 grame cocaină, ambalată în trei punguțe. Drogul de mare risc descoperit asupra acestuia a fost preluat de la o inculpată în cauză, în baza unei înțelegeri prealabile, în scopul transportului către cumpărătorul final, un alt inculpat, care a și efectuat plata", se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit unor surse, Uşurelu i-ar fi plătit Marinei Pandarof, pentru 2,38 de grame de cocaină, 2000 de lei. Iar marfa urma să ajungă la Slatina. Nu doar pentru Uşurelu. El ar fi fost cel care aproviziona mai mulţi oameni politici cu cocaină. Numai că intermediarul a fost prins în flagrant.

După 8 luni de filaj, interceptări şi monitorizări, anchetatorii au descins în apartamentul Marinei Pandarof și au găsit aproape două grame de cocaină. Drogurile şi femeile din jurul Marinei Pandarof i-au condus pe anchetatori la o adevărată reţea. Din care nu a lipsit, spune unele surse, Florian Coldea.

Florian Coldea nu ne-a mai comunicat. Poate şi pentru că, aşteaptă să vadă dacă momentele operative cu el şi Pandarof din dosarul de droguri au rămas în volumele trimise la Tribunalul Bucureşti.

O altă bucată de dosar a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie, cu mult înainte ca Hideg să denunţe optimizările din justiţiie. Oameni cu bani, influenţi, oameni politici, care se distrau, consumau cocaină şi făceau combinaţii pe banii contribuabililor. Din şpăgi şi-ar fi luat şi case în Spania mai mulţi oameni politici din Olt şi nu numai.

×
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close