Antena 3 CNN Actualitate Justiție Personajele cu ajutorul cărora Florian Coldea şi-a întins caracatiţa peste hotare. În ce ţări se trag sforile

Personajele cu ajutorul cărora Florian Coldea şi-a întins caracatiţa peste hotare. În ce ţări se trag sforile

Personajele cu ajutorul cărora Florian Coldea şi-a întins caracatiţa peste hotare. În ce ţări se trag sforile
Reţeaua neştiută a lui Florian Coldea. Sursa foto: Hepta
de Carmina Pricopie    |    20 Iun 2024   •   19:27

Scandalul în care este implicat Florian Coldea cu încregătură pe filiera drogurilor este în atenţia procurorilor anticorupţie. O parte din ancheta care o viza pe celebra sa parteneră blondă, Marina Pandarof, a fost trimisă la Direcţia Anticorupţie, cu mult timp înainte ca omul de afaceri Cătălin Hideg să depună denunţ.

Dosarul ar fi un unul exploziv, cu politicieni de la vârful statului, bănuiţi de infracţiuni de corupţie. Între timp, generalul cu 3 stele, aflat sub control judiciar, a emis un comunicat de presă în care acuză jurnaliştii şi trusturile de presă.

Florian Coldea este oficial anchetat, inculpat, în cel mai mare dosar de corupţie al ultimilor ani. 

„Aceste demersuri ilegitime generează vulnerabilități și riscuri exploatate deja de persoane interesate, dar care pot fi valorificate și de actori ostili statului român și partenerilor euroatlantici, mai ales în condițiile actualei perioade complexe de securitate, dublată de contextul electoral", spune Florian Coldea în prima reacție publică după ancheta DNA și dezvăluirile despre afacerile lui.

Într-un comunicat înșirat pe şapte pagini, Florian Coldea nu răspunde întrebărilor născute după inculparea sa în dosarul anului pentru comiterea infracţiunii de trafic de influență.

După celebra noapte de la DNA, au apărut informaţii şi dezvăluiri care-l leagă pe generalul cu 3 stele de personaje controversate din Albania. O ţară pe care a început să o frecventeze din 2020, potrivit jurnaliştilor de acolo. În interes personal şi de afaceri. A participat chiar la mai multe evenimente pe tema securităţii, atât fizic, dar şi online.

"Oamenii au devenit vectorul și ținta amenințărilor și manipulărilor prin intermediul rețelelor de socializare. Lucruri precum, aspecte precum dezinformarea, conspirațiile, teoriile, sunt prezente zilnic în spațiul cibernetic", spune o sursă de la Universitatea Beder.

Reţeaua neştiută a lui Florian Coldea. În ce ţări se trag sforile

Procurorii DNA îl acuză că pe Florian Coldea că ar fi ţesut în jurul său o caracatiţă. Una care se întinde în toate instituţiile statului, până la judecătorii pe care el şi Dumbravă i-ar fi avut la degetul mic, pentru a influenţa soarta unor persoane din boxa acuzaţilor.

"Am deranjat un sistem intreg. E vorba de multi prieteni ai acestor oameni, e vorba de mulţi oameni de afaceri care unii sunt bucuroși, unii sunt suparăți. E vorba de foarte multi judecători, magistrați, procurori polițiști judiciari care făceau parte din această imixtiune in justiție", spune Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea. 

Aceeaşi reţetă a fost folosită şi în Albania. Şi din care, acuză fostul preşedinte al Albaniei, că ar face parte actualul premier, foşti agenţi FBI dar şi... Florian Coldea.

Personajele cu ajutorul cărora Florian Coldea şi-a întins caracatiţa peste hotare

Omul de legătură, Dorian Ducka, cel pe care Coldea l-ar fi cunoscut prin intermediul Marinei Pandarof, apare într-o fotografie cu Daniel Moldoveanu. Fostul şef al comunităţii de informaţii de la Cotroceni, de pe timpul lui Traian Băsescu.

Fotografia este făcută în Dubai, în 2023. Dar, relaţiile sunt mai vechi, o demonstrează o altă fotografie, din 2019, tot din Dubai. Lumea în care se învârtea şi generalul Florian Coldea, alături de Marina Pandarof, omul cheie pe relaţia cu lumea arabă. În jurul ei roiau o grămadă de oameni influenţi, politicieni de vârf din România, care în 2022 au picat pe filaje, într-un dosar de trafic de droguri.

Potrivit surselor Antena3CNN, inclusiv Florian Coldea, într-un răspuns oficial, DIICOT recunoaşte existenţa acestui dosar, dar atât. O parte din el, spun surse judiciare, a fost trimis la DNA, cu mult înainte ca omul de afaceri Cătălin Hideg să-l denunţe pe Coldea. Ar fi vorba despre fapte de corupţie comise de demnitari încă în funcţie, protejaţi, se pare, de mafia generalilor Coldea şi Dumbravă.

×
Subiecte în articol: Florian Coldea Marina Pandarof
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close