Aventura fiului judecătorului Tudoran în lumea avocaţilor din România pare că urmează să se încheie, după cum ar fi şi normal, având în vedere că acesta este acuzat că a profesat ca avocat fără să aibă acest drept, folosindu-se de influenţa pe care tatăl său o avea în sistemul de justiţie.
Săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins ca nefondată contestaţi lui Alexandru Tudoran împotriva încheierii pronunţate de judecătorul de cameră preliminară, astfel că dosarul său penal va fi judecat la Judecătoria Ploieşti.
Trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (24 acte materiale) și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat (7 acte materiale), inculpatul Alexandru Ion-Tudoran a încercat să obțină tergiversarea propriului proces penal, însă nu a reuşit.
Pentru a evita trimiterea dosarului său la instanţa de fond, Alexandru Ion-Tudoran a ajuns până într-acolo încât le-a făcut reclamații la Inspecția Judiciară procurorilor de la Curtea de Apel Ploiești care au condus ancheta în dosar.
Culmea este că acest dosar penal (26485/281/2021) a fost generat de implicarea ilegală a lui Alexandru Ion-Tudoran ca avocat al tatălui său, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, în cauza 1307/120/2016 de la Tribunalul Dâmbovița, notează national.ro.
Pentru că nu a putut să acceadă în Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), Alexandru Ion-Tudoran și-a luat în mod fals statutul de avocat spaniol în Madrid, în anul 2015.
Cu această legitimație falsă de avocat, fiul judecătorului a început să profeseze în România.
Cu toate că pentru a putea profesa ca avocat străin în România legea îl obliga să susțină un examen în acest sens, Alexandru Ion-Tudoran nu a făcut nici acest lucru.
Ba mai mult, acesta și-a făcut un fel de model de delegație avocațială falsă, în care a amestecat limba română cu cea spaniolă.