Antena 3 CNN Actualitate Justiție Femeie din Mureș amendată usturător pentru abandonul unei pisici cu patru pui

Femeie din Mureș amendată usturător pentru abandonul unei pisici cu patru pui

pisici- getty
Din fericire, pisicile sunt în prezent în siguranţă, într-un cabinet veterinar. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    28 Aug 2024   •   23:50

O femeie din municipiul Reghin, care a abandonat o pisică cu patru pui, a fost amendată cu 12.000 de lei, a anunţat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Incidentul a avut loc, săptămâna trecută, pe o stradă din Reghin, acolo unde oamenii au observat că o pisică şi cei patru pui ai ei au fost abandonați într-o cutie de carton. Imediat oamenii au alertat Poliţia Animalelor

Poliţia a acționat rapid şi, în urma verificărilor, persoana responsabilă a fost identificată ca fiind o femeie, în vârstă de 27 de ani, din Reghin. Individa a fost sancționată cu o amendă în valoare de 12.000 de lei. 

"În urma verificărilor efectuate, persoana în cauză a fost identificată, fiind vorba de o femeie de 27 de ani, din Reghin. Aceasta a fost sancţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 12.000 de lei, conform Legii 205/2004", se arată într-un comunicat al IPJ Mureş.

Din fericire, pisicile sunt în prezent în siguranţă şi primesc îngrijiri într-un cabinet veterinar. 

În acest context, autorităţile reamintesc faptul că abandonul animalelor este interzis.

Conform legislației în vigoare, este strict interzis să abandonezi sau să alungi un animal care depinde de îngrijirea umană pentru supraviețuire.

Conform legislației, abandonul unui animal se definește ca lăsarea acestuia, care este în mod normal sub responsabilitatea și îngrijirea unei persoane, pe domeniul public, fără acces la hrană, adăpost sau tratament medical.

×
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close