Antena 3 CNN Actualitate Justiție FACIAS, alături de societatea civilă europeană în lupta pentru apărarea drepturilor omului

FACIAS, alături de societatea civilă europeană în lupta pentru apărarea drepturilor omului

facias
Foto: FACIAS
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2024   •   14:16

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) își reafirmă misiunea de a veghea la respectarea atât a drepturilor omului, cât și a principiilor democratice ale unui stat de drept. Astfel, FACIAS monitorizează evoluția drepturilor omului la nivel internațional și se implică activ pentru respectarea acestora în plan național. 

„Recent, Comisia de la Veneția a participat la un schimb informal de opinii cu reprezentanți ai organizațiilor societății civile, care a fost organizat în cadrul Consiliului Europei la inițiativa președintelui Grupului de raportori al Comitetului de Miniștri pentru cooperare juridică. 
Schimbul de opinii a urmărit să pună în legătură Comisia de la Veneția cu ONG-urile care utilizează și oferă vizibilitate listei de verificare a statului de drept, având în vedere implementarea a acesteia ca urmare a  Declarației de la Reykjavík. De asemenea, a urmărit să permită ONG să ofere feedback cu privire la utilizarea și impactul Listei de Verificare a Statului de Drept și propuneri pentru îmbunătățirea ulterioară a acesteia. Intervențiile introductive au fost făcute de Kaarlo Tuori, Președintele de onoare al Comisiei de la Veneția, și reprezentanții a patru ONG-uri: European Implementation Network, International Commission of Jurists, Democracy Reporting International și Transparency International.
Prin acțiunile sale în plan intern, FACIAS se implică activ în situații în care se constată încălcarea principiilor democratice ale statului de drept sau drepturile omului. FACIAS este o organizație etalon în ceea ce privește apărarea cetățenilor de derapajele instituțiilor publice fiind, în România, ONG-ul cu cele mai multe acțiuni în justiție câștigate împotriva statului”, transmite FACIAS într-un comunicat de presă. 

×
Subiecte în articol: FACIAS Drepturile omului
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close